Her Bölümü Gizem Dolu Dark Benzeri Diziler

Zaman yolculuğu ve karanlık bir dünya içeren Dark benzeri diziler listesiyle Dark'ın yerini dolduracak diziler keşfedin.

Dark benzeri diziler mi arıyorsunuz? Netflix’in dünya çapında en çok beğeni toplayan dizilerinden biri olan Dark, kısa bir süre önce izleyicilerine veda etti. Seyircinin kafasını karıştıran, ismi gibi karanlık olan bu dizinin final bölümünü izlediyseniz muhtemelen kendinizi bir boşlukta hissediyorsunuzdur.

Sizi bu boşluk hissinden kurtarmak için en az Dark kadar içine çeken ve gizemi çözmeye çalışırken kendinizi bir çıkmazın içinde hissedeceğiniz dizileri bir arada topladık. Dilerseniz bu kısmı fazla uzatmayalım ve Dark gibi dizilere geçelim.

En İyi Dark Benzeri Diziler

Altered Carbon

1. Altered Carbon

Altered Carbon’da sabit bir başrol oyuncusu yok. Birinci sezonda Joel Kinnaman oynarken ikinci sezonda ise oyuncu değişikliğine gidiliyor ve karakteri canlandırma görevini Anthony Mackie Takeshi üstleniyor.

Bunun sebebi ise ana karakterin farklı bir bedene geçmesi. Beden değişiminden dizinin nasıl bir dünyada geçtiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. Dizi, teknolojinin inanılmaz geliştiği bir dünyada geçiyor.

2. The Chalet

The Chalet veya Dağ Evi, insanlardan uzakta bir dağ evinde bir araya geleen grubun içine sürüklendiği karanlığı merkezine alıyor. Dünya ile bağlantısı kopmuş grubun her üyesi, kendisini birdenbire oldukça zorlu bir maceranın içinde buluyor.

3. Lost

Lost’un karanlık bir havası yok ama söz konusu gizem olduğunda Dark ile yarışabilecek bir dizi. Dizi, kaza yapan yolcu uçağının adaya düşmesi ile yolcuların hayatta kalmak için üzerine doğru gittiği ve kaldırmaya çalıştığı sır perdesini konu ediniyor.

4. Stranger Things

Stranger Things’te çözülmesi gereken büyük bir gizem yok ama Dark gibi ağırlıklı olarak karanlık bir dünyada geçiyor. Dizi, bir grup çocuk üzerinden ilerliyor. Dark zaman yolculuğuna dayanırken Stranger Things’te canavarlar yer alıyor.

5. Doctor Who

Dark, zaman yolculuğu temalı bir dizi. Doctor Who’nun Dark ile benzerliği de buradan geliyor. Dark gibi yeni bir yapım değil. Senelerdir devam ediyor. Doktor, zamanda yolculuk yaparak sayısız maceranın içine sürükleniyor.

Bu yolculuğu genellikle tek başına yapmıyor, yanındakileri de götürüyor. İşler ters gittiğinde ise yanındakiler de tehlikeli bir durumun içine sürükleniyor.

6. 12 Monkeys

12 Monkeys filmini izlediniz mi? Bu dizi, o filmden uyarlandı. İnsanlığın sonunu getiren bir virüs yüzünden 2035 yılında dünya nüfusunun sadece küçük bir kısmı hayatta kalabiliyor. Bilim insanları, virüsü ortadan kaldırmak için zaman yolculuğunu mümkün kılan bir makine geliştiriyorlar. Deneme aşamasında ise James Cole adlı bir mahkûmu kullanıyorlar.

7. Loki

Loki, MCU’nun bir parçası olduğu için onun bu listede olmasını biraz tuhaf bulabilirsiniz ama Loki’nin de Dark’ın da ana teması zaman. Bu nedenle listedeki diğer diziler gibi Loki’nin de bu listede yer alması gerekiyor.

Diziyi izlemeden önce Avengers: Endgame’i izlemelisiniz. Bu dizi, Loki’nin Avengers ekibinin elinden kaçmasının ardından yaşananları işliyor.

Sizin için önemli olan mekân değil, kısıtlı imkânlarla ortaya çıkarılan yapımlar ise tek mekânda geçen film önerilerimize göz atabilirsiniz.

Exit mobile version