Daha İyi Wi-Fi Bağlantısı İçin Yapmanız Gerekenler

Daha iyi Wi-Fi ister misiniz? Modeminizi evinizin neresinde bulundurmanız gerekiyor. Gelin yapmanız gerekenlere birlikte bakalım...

Daha iyi bir Wi-Fi bağlantısı mı istiyorsunuz. Servis sağlayıcınızın teknik servisi modemi doğal olarak telefon hattınızın konumlandırıldığı yerde modeminizi bırakacaktır. Ancak bu aslında yüksek bağlantı almanız için doğru bir hareket değil. Yani evinizin tüm odalarında verimli bir Wi-Fi bağlantısına ulaşmak istiyorsanız, şimdi size yapmanız gerekenlerle ilgili bilgileri tek tek aktaracağız.

İnternet hızlarını belirleyen birçok faktör vardır. Evinizdeki genel kablosuz hızları ve kapsama alanını iyileştirmek için izleyebileceğiniz birkaç püf noktası var. Bunlardan en önemli faktörlerden biri yönlendiricinizin konumudur. Bu nedenle, yönlendiriciniz için evinizdeki en iyi yer ve iyi Wi-Fi için diğer püf noktaları hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Haydi gelin birlikte bakalım…

İyi Bir Wi-Fi Bağlantısı İçin Yapmanız Gerekenler

Uygun Ekipmanla Başlayın

Her şey doğru modeminizi veya diğer ekipmanı seçmekle başlar. Tüm modemler eşit yapılmamıştır. Evinizin boyutu ve düzeni, ne tür bir kablosuz ağa ihtiyacınız olduğunu belirleyecektir.

Çoğu daire ve daha küçük evler için tek bir kablosuz erişim noktası yeterli olacaktır. Bununla birlikte, modeminiz birkaç yaşındaysa, kablosuz 802.11ac ve çift bant desteği desteği olan daha yeni bir modele yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Bu size mümkün olan en yüksek kablosuz hızları ve en iyi genel kapsama alanını sağlayacaktır. Daha büyük, çok katlı evler için; tüm ev boyunca tutarlı bir kapsama alanı sunmak adına bir mesh ağına yükseltme yapmayı düşünmeye değer.

İster tek bir erişim noktanız, ister bir ağ ağınız olsun; birincil erişim noktasını nereye yerleştirdiğiniz hala önemlidir.

Modeminizi Nereye Yerleştirmelisiniz?

Yeni bir eve veya daireye ilk taşındığınızda; modem genellikle evin en uzak noktalarından birinde duvar boyunca kurulur. Bunun nedeni, hattın eve girdiği yer ve teknisyenin işinin, ağınızı optimize etmek değil; bağlantıyı kurmak olmasıdır.

Her şeyi teknisyenin kurduğu yerde bırakmak cezbedici. Ancak, modeminizin ağını verimli kullanmak için bu konum yeterli olmayacaktır.

Merkezi Bir Yer Seçin

Modemler sinyali her yöne gönderir. Bu nedenle evinizin köşesinde bırakılırsa; kablosuz kapsama alanınızın önemli bir yüzdesi evinizin dışına gönderilir. Sinyali optimize etmek için modeminizi merkezi bir konuma taşımak en iyisidir.

Evin her yerine modemden bir yönlendirici kurmak zahmetli olacaktır. Zeminin altında manuel olarak bir CAT5 kablosu çalıştırmayı veya elektrik hattı ağ adaptörlerinin yardımını almayı gerektirebilir.

Modemi Yükse Bir Yere Koyun

Modemin sinyalleri aşağı doğru yayma eğilimindedir. Bu nedenle kapsama alanını en üst düzeye çıkarmak için yönlendiriciyi mümkün olduğunca yükseğe monte etmek en iyisidir. Bir kitaplık üzerine yerleştirmeyi veya göze çarpmayan bir yere duvara monte etmeyi deneyin.

Diğer Elektronikler Cihazlardan Kaçının

Diğer elektronik cihazlardan ve büyük metal nesnelerden uzak bir yer seçmeye çalışın. Modeminizin yakınında ne kadar çok duvar, büyük engel ve elektronik varsa; bir şeyin sinyale müdahale etme olasılığı o kadar yüksek olur.

Özellikle kaçınılması gereken elektroniklerden biri, modeminizin çalıştığı kablosuz bant olan 2.4GHz bandında güçlü bir sinyal yayan mikrodalgadır.

Komik Görünümlü Antenler Önemli

Bazı yönlendiricilerin hiç anteni yoktur. Ancak bazılarının sekize kadar anteni vardır. Bu antenler sinyali yönlendirmeye yardımcı olur. Yönlendiricinizde iki veya daha fazla anten varsa hepsini aynı yöne yerleştirmeyin.

Bunun yerine, onları birbirine dik yapın. Birini yatay, diğerini dikey olarak konumlandırın. Geniş bir açı aralığını kapsayacak şekilde tüm antenlerin konumunu hafifçe değiştirin.

Sinyali Eşlemeyi Deneyin

En kötü senaryoda, kapsama alanınızdaki boşlukların veya sorunlu alanların nerede olabileceğini görmek için evinizdeki sinyali haritalamak faydalı olabilir.

Exit mobile version