Daha Hızlı İnternet için Bütçe Dostu 8 Modem

Overhead View Of Man Lying On Sofa At Home Using Mobile Phone

İnternet, günümüzün en önemli ihtiyaçları arasında. Modemler ise internetin olduğu hemen her yerde bulunması gereken aygıtlar. Bilgisayarların genel ağa bağlantısını sağlayan bu aygıtlar, verileri ses sinyallerine ses sinyallerini de verilere dönüştürerek işlev sunuyor. Çalışma prensipleri ise son derece kolay.

En temel tanımıyla ev ya da ofislerde bilgisayarın internete bağlı olması, bir modemle kablolu veya kablosuz şekilde bağlantılı olması ile mümkün. Bilgisayar dışında akıllı telefon, tablet gibi birçok cihaz da hücresel bağlantı ve modem üzerinden internet erişimi kullanıyor.

Özetle modem dijital hayatın can damarı, ancak Türkiye’deki kimselerin, sahip oldukları modemlerin çok uzun yıllar boyunca kullandıkları görülüyor. Modemleri, kimi zamanlarda dolap ya da çekmecelerde tutuluyor, adeta unutuluyor. Günün birinde karşılaşıldığında ilginç hisler uyandırdığı bile bilinir.

Hala çalışıyor olabilir evet, ancak internetiniz zaman zaman kopuyor mu? Herkes inanılmaz yüksek hızlarda dosya indirmekten söz ederken sizin ‘bağlantı hızı’ temelindeki hayatınızda, fiyatı küçük ama sağlayacağı mutluluğu büyük bir değişikliğe yer yok mu? Hatta bir web sayfasının açılmasını gittikçe daha uzun süreler beklemeniz mi gerekiyor? Yanıtlarınız evetse modeminizi yenileme vaktiniz gelmiş olabilir.

İşte bu konuda sizlere ‘bütçe dostu’ ve ‘hızlı’ modemlerden söz edeceğiz.

 

TP-Link TD-W9960 VDSL/ADSL Modem Router

VDSL2 teknolojisine sahip olan bu modem, ADSL/VDSL, fiber ve kablo olmak üzere çok yönlü bağlantı desteği sunuyor. Standart bir evin ihtiyacını karşılayabilen bütçe dostu TD-9960, kablosuz bağlantıda 300Mbps, kablolu bağlantıda ise geniş bant 100Mbps hızlarına sahip. Üzerinde yer alan iki adet 5dBi güçlü anten ile geniş WiFi kapsama alanı sağlıyor. Üstelik TP-Link’in Android ve iOS destekli ücretsiz uygulaması olan Tether sayesinde modemin kurulumu ve tüm ayarları akıllı telefonlar üzerinden kolayca yapılabiliyor. Ebeveyn Denetimi, Konuk Ağı gibi özellikleri olan modemin bu ayarları evden uzaktayken de Tether uygulaması ile yönetilebiliyor.

Fiyat: KDV dahil 48,20 USD

Zyxel VMG3312-T20A

 

Zyxel’in 802.11n teknolojisine sahip olan yeni modemi; VMG3312-T20A, 300 Mbps hız imkanı sunuyor. Ultra yüksek veri transferi ve HD kalitede multimedya desteği sağlayan cihaz, sabit ve güvenilir kablosuz bağlantı vaat ediyor. Yüksek çözünürlüklü videolar, müzik servisleri, bulut teknolojileri ve çevrim içi oyunlar için üstün performans sunan yeni modemin; VDSL2 desteği ile tek bir operatör üzerinden değil, 3G üzerinden de yedekli olarak çalışabilme yeteneği bulunuyor. VMG3312-T20A, bünyesinde bulunan 2 adet güçlü anteni ile dikkat çekiyor. Bu sayede yaşam alanlarında ölü noktaları ortadan kaldıran ve her noktada stabil bir WiFi ağı oluşturabilen cihaz, işletmelerin bilişim giderlerini minimize etmesine olanak tanıyor.

Fiyat: KDV dahil 299 TL

Keenetic Omni DSL KN-2011-01TR

Keenetic, kesintisiz, güvenli ve hızlı kablosuz iletişimi evinizin her odasına yüksek kalitede ulaştırır. Bir cihaz ile elde edilen üstün performans ile birlikte, geniş evinizin ve işletmenizin ihtiyacına göre yeni Keenetic ürünlerini ağınıza Wi-Fi mesafe artırıcı olarak da ekleyebilirsiniz. Bağlantı modelinden bağımsız olarak, aynı anda birden fazla internet servis sağlayıcıdan

yararlanma olanağı sunar. Ana bağlantının yanı sıra, DSL, Metro Ethernet, Wi-Fi, 3G/4G bağlantılarını, ana bağlantı kesildiğinde yedek bağlantı ya da yük paylaşımı amaçlı kullanabilirsiniz.

Fiyat: KDV dahil 259 TL

ASUS DSL-N16

 

ASUS DSL-N16 ADSL/VDSL kablosuz modem router, tarz sahibi, kullanıcı dostu, güvenilir performansa sahip ve bütçe dostu bir cihaz olarak ön plana çıkıyor. ASUSWRT arayüzü ile tarayıcı üzerinden kolaylıkla kontrol edilebilen cihaz, 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde kurulabiliyor. Diğer yandan Download Master, IPv6 desteği, çoklu kablosuz SSID ve güvenli VPN erişimi gibi özellikleri gelişmiş kullanıcı özelliklerini de barındıran ASUS DSL-N16, özellikle fiyat/performans bir modem arayan kullanıcılar için mükemmel bir çözüm olarak göze çarpıyor.

Fiyat: KDV dahil 399 TL

TP-Link Archer VR300 Modem Router

TP-Link Archer VR300 modem, tam bir fiyat/performans ürünü. AC destekli olan modem toplamda 1200Mbps WiFi hızlarına ulaşabilen çift bant desteğine sahip. Tüm DSL bağlantı tiplerini destekleyen modem, kablolu bağlantıda VDSL2 teknolojisinin sunduğu 100Mbps geniş bant hız sağlıyor. Dört adet harici anteni ile evin her noktasına WiFi sinyallerini ulaştırabilen modem, ağ trafiğini yönetme ve bazı cihazlara öncelik tanıma özelliğine sahip. TP-Link’in Tether uygulaması sayesinde her yerden kolayca modem/router’ı yönetmek mümkün. Güçlü güvenlik özellikleri ve Ebeveyn Denetimi, Konuk Ağı, IPTV özellikleriyle fiyatının karşılığını fazlasıyla veriyor.

Fiyat: KDV dahil 69,80 USD

Zyxel P-1302-T10D v3 ADSL2+ Kablosuz 300Mbps 4-Port Modem/Router

 

Zyxel P-1302-T10D Modem/Router, evinizin her köşesinde kesintisiz ve hızlı internet bağlantısı vaat ediyor. 802.11n teknolojisi desteği ile İnternette sörf ve online oyun deneyimini en seviyeye çıkartan ürün, 300 Mbps’ye kadar kablosuz veri hızı sunuyor. Zyxel P-1302-T10D v3 sahip olduğu WPS tuşu sayesinde tek dokunuş ile kolay bir şekilde ağ kurulumu yapmanıza olanak tanıyor. İki adet 5dBi omni antene sahip olan cihaz, evinizin arka odalarında bile yüksek internet bağlantısı sunarak, eşsiz bir kablosuz ağ keyfi avantajı sağlıyor.

Fiyat: KDV dahil 159 TL

 

ASUS DSL-AC51

ASUS DSL-AC51, 733 Mbps’e ulaşan çift bant veri hızlarına sahip bir ADSL/VDSL Wi-Fi 5 modem router’dır. Wi-Fi 5 standardı, 5 Ghz bandında 433 Mbps kablosuz veri hızı sunarken 2,4 GHz 802.11n performansı ise 300 Mbps’i destekler. ADSL2/2+, ADSL, VDSL2, fiber ve kablo hizmetlerine uyum sağlayan ürün, ihtiyaçlarınızı uzun süre karşılayabilecek özelliklere sahiptir. ASUS Router uygulaması ile uzaktan kolaylıkla kontrol edilebilen cihaz, ASUS’un Wi-Fi kararlılığını artıran ve kapsama alanını önemli ölçüde genişleten AiRadar teknolojisini de destekliyor.

Fiyat: KDV dahil 375 TL

Everest SG-V300 VDSL2-Adsl2+

Everest’in bütçe dostu ADSL/VDSL Wi-Fi modemi, fiyat-performans anlamında ilgi çeken bir model. Her ne kadar TP-Link, Asus, ZyXEL gibi iddialı markalar kadar öne çıkmasa da fiyatıyla rekabete bir şekilde dahil olmayı başarıyor. Kompakt boyutları ve 481 gramlık hafif tasarımıyla dikkat çeken Everest SG-V300 VDSL2-Adsl2+ Kablosuz Modem, kolay kurulumuyla da beğeni topluyor.

Fiyat: KDV dahil 249 TL

Güvenlik önemli

Güçlü güvenlik ölçütleri sunmayan modemlerin günümüzde belirli zafiyetleri de beraberinde getirdiğini biliyoruz. Bu nedenle sahip olacağınız modemin mutlaka güvenlik açısından bir dizi özellik içermesine dikkat edin. Ayrıca internet kurulumundan itibaren başta şifreler olmak üzere güvenliğe özen gösterin.

Modem tercihinde hangi kriterlere dikkat edilmeli?

Evde veya ofiste internete bağlanmak için kablolu veya kablosuz bir modeme ihtiyaç duyuyoruz. Peki modem satın alırken nelere dikkat etmek, hangi kriterleri göz önünde bulundurmak gerekiyor?

1)Hem VDSL hem de ADSL destekli bir ürünü tercih edin!

2)Siber tehditlere karşı “ebeveyn protokol desteğine” sahip modelleri tercih edin!

3)Modemin anten sayısı veya anten tipinden ziyade; modemin toplam anten kazancı ve barındırdığı teknolojiye dikkat edin!

4)Modemin üzerinde yazan Mbps değeri ne kadar yüksek ise modem o kadar hızlıdır!

5)Modem satın alırken ethernet port sayısına dikkat edin!


 

Exit mobile version