D3dx9_39.dll Bulunamadı Hatası İçin Çözüm Yolları

D3dx9_39.dll hatası nasıl çözülür? LoL ve benzeri oyunlarda ortaya çıkan hata için birbirinden etkili çözüm yollarını derledik.

D3dx9_39.dll bulunamadı hatası nasıl çözülür? Öncelikle bu dosya, Microsoft DirectX yazılım paketinde yer alan DLL dosyalarından bir tanesi olarak bilinmektedir. Bu hatanın ortaya çıkmasında ise pek çok neden yatabilmektedir.

DirectX, çoğu Windows işletim sistemi için geliştirilen oyunlarda kullanıldığı için söz konusu da genellikle bu oyunları oynamaya çalışırken ortaya çıkar.

Bu hata mesajları, kullanıcıların önüne birkaç şekilde çıkmaktadır. Bazı hata mesajında sadece dosyanın bulunamadığı belirtilirken bazı hata mesajında ise dosyanın eksik olduğu ifade edilmektedir.

Hata ile Microsoft DirectX kullanan herhangi bir programı çalıştırırken karşılaşmak mümkündür ancak hata genellikle League of Legends (LoL) gibi video oyunlarını açmaya çalışırken belirmektedir.

D3dx9_39.dll Bulunamadı - 1

D3dx9_39.dll Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Bu hatayı çözmek için başvurulabilecek yollardan bazıları şunlardır:

Şimdi yukarıdaki yöntemleri daha ayrıntılı bir şekilde ele alalım.

1. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Biraz klişe gelebilir ancak cihazı kapatıp açmanın zaman zaman bazı sorunları kalıcı olarak çözüme kavuşturduğu görülmektedir. Program ya da oyunun açılışı ya da kurulumu esnasında bir yükleme sorunu meydana gelmişse bilgisayarı yeniden başlatmak, bu hatanın çözülmesine yardımcı olabilir.

2. DirectX’i Güncelleme

Eğer bilgisayarı yeniden başlatmak işe yaramazsa Microsoft’un web sitesine giderek d3dx9_39.dll dosyasının en son sürümünü indirmeyi deneyin. Directx’in güncel olmaması da hatanın ortaya çıkmasında bir etken olabilmektedir.

3. Oyunu / Programı Silip Yükleme

DLL dosyası ile bağlantılı dosyalarda meydana gelen çeşitli sorunlardan ötürü oyun ya da program açılmıyor olabilir. Bu olasılık üzerinde durmak için oyunu ya da programı silip yüklemek, sizi hatanın çözümüne götürebilir.

4. Sadece DLL Dosyasını İndirme

Bir önceki yöntem size yardımcı olmadıysa DLL dosyasını yükleme paketinden çıkarıp kullanmayı deneyin.

5. Ekran Kartını Güncelleme

En çok başvurulan çözüm yollarından biri olmasa da bazı sorunlar karşısında ekran kartı sürücülerini güncellemek de sorunu çözüme kavuşturabilmektedir.

6. Windows Güncellemelerini Kontrol Etme

Microsoft, hataları düzeltmek için düzenli olarak güncelleme yayımlar. Programlarınızın ya da oyunlarınızın sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için bilgisayarınız için önerilen en son Windows güncellemesini edindiğinizden emin olmalısınız.

Exit mobile version