Cyberpunk 2077 oyuncuları kayıt dosyaları sorunu yaşıyor

Eksik NPC’lerden ani çökmelere kadar, CD Projekt RED‘in Cyberpunk 2077 oyunu kayıt dosyaları ile ilgili sorunlar yaşıyor. Cyberpunk 2077 bir dizi aksaklık ve oyun bozan hatadan muzdarip olmaya devam ediyor. Ancak son sayı, özellikle oyunda onlarca saat geçirmiş olanlar için şimdiye kadarki en sinir bozucu olanlardan biri olabilir. Tom’s Hardware, bir kurtarma-yolsuzluk hatasının PC kullanıcılarını rahatsız ettiğini bildirdi. Oyuncular, 8MB üzerindeki kaydedilen dosyaların aniden bozulduğunu fark ediyor.

Sony, Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan çekiyor ve tam iade veriyor

CD PROJEKT RED FORMU VE REDDIT CYBERPUNK 2077 KAYIT DOSYALARI ŞİKAYETLERİYLE DOLDU

Resmi CD Projekt RED forumları şikayetlerle doludur. Redditorlar da benzer sorunları bildirmek için birden çok başlıkta bir araya geldi. Görünüşe göre oyunun işçiliği sistemini kullanarak çok fazla zaman harcamak Cyberpunk 2077’nin dosya kaydetme boyutlarını artırıyor. Bu da daha uzun yükleme sürelerini tetikliyor. Birçoğu sonunda bir kayıt dosyasının bozulmasına ve verilerin kurtarılamaz hale gelmesine neden olur.

En azından bazı durumlarda, kaydedilen dosyalar bozulmadan önce uyarı işaretleri görünür. Dosya boyutları büyüdükçe, 30 saniye veya daha uzun süre siyah ekranlar görünür. Bu da bir sorun olduğunu gösterir. Oyuncular oyunlarına devam edemezler. Bunun yerine “Kaydedilen veriler hasarlı ve yüklenemez” mesajı ile karşılaşırlar.

CYBERPUNK 2077 KAYIT DOSYALARI SORUNUNA CEVAP GELDİ

CD Projekt RED’in kendi forum moderatörleri sorunun farkında görünüyor. Bazıları bu sorunun bir hata olmadığını, oyunun nasıl tasarlandığını öne sürdü. Bir yanıtlayıcının çözümü basitçe, oyuncuların daha erken bir kaydetmeyi denemelerini ve oradan devam etmelerini sağlamaktı. Bir moderatör, “Maalesef kayıt zarar görmüş ve kurtarılamaz. Oynamaya devam etmek için lütfen daha eski bir kayıt dosyası kullanın ve daha düşük miktarda öğe ve üretim malzemesi tutmaya çalışın.” diye yazdı.

CD PROJEKT RED’TEN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

CD Projekt RED modları tarafından sunulan ek çözümler, kayıtları yedeklemeyi, oyunu onarmayı, herhangi bir modu kaldırmayı ve ardından oyunu onardıktan sonra yeniden etkinleştirmeyi içerir. Bu seçenekler, saatler süren oyun ilerlemesini kaybeden birçok kullanıcı için tatmin edici görünmüyor.

CD Projekt RED’in bu sorunu gelecekteki bir yamada ele alıp almayacağı yoksa 21 Aralık için planlanan yama ile çözülüp çözülmeyeceği henüz belli değil.

Exit mobile version