Cyberpunk 2077 güncellemesi 10 gün içinde geliyor

Cyberpunk 2077 oyununun feci lansmanının ardından CD Projekt Red, oyunun ilk güncellemesi ile ilgili önümüzdeki 10 gün içinde “sonraki haftalarda daha büyük, daha önemli bir güncelleme” ile yayınlayacağını söyledi. Bugün yayınlanan bir videoda, kurucu ortak Marcin Iwinski oyunculara bir mea culpa yayınlayarak, kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin oyunun hatalı sürümü için “nihai karar vericiler” olduğunu ekledi. Iwinski, “Lütfen olanlar için hiçbir takımımızı suçlamayın,” dedi. Cyberpunk 2077 güncellemesi ile hataların düzeleceği belirtildi.

Asus ROG Claymore II oyun klavyesi duyuruldu

CYBERPUNK 2077 YARI FİYATINA DÜŞTÜ

Cyberpunk 2077, 10 Aralık 2020’de acil problemlerle piyasaya çıktı. Oyunun PC sürümü çoğunlukla eleştirmenler tarafından övülürken, konsol oyuncuları – özellikle eski nesillerde oynayanlar – yaygın hatalarla, kare hızı sorunlarıyla ve daha pek çok şeyle karşılaştı. Oyunun yayınlanmasından bir hafta sonra Sony, Cyberpunk’ı PlayStation Store’dan çekti. Geri ödeme yapmaya başladı. Bir yatırımcı, feci lansman nedeniyle CD Projekt Red’e dava açıyor. Bugün, oyunun PC sürümünü neredeyse yarı fiyatına satın alabilirsiniz.

Bugün yayınlanan beş dakikalık videoda Iwinski, “PC’deki iyi incelemelere rağmen, Cyberpunk 2077’nin konsol sürümü, karşılamasını istediğimiz kalite standardını karşılamadı. Ben ve tüm liderlik ekibi bunun için çok üzgünüz.” dedi. Iwinski, oyunun devasa kapsamına ve geliştiricinin vizyonu gerçeklikle eşleştirmek için ne kadar çalışmanın gerekeceğine dair ciddi küçümsemelerine ve COVID nedeniyle evden çalışmanın zorluklarına işaret etti. “Son günlerde teslim edeceğimize gerçekten inandık” dedi.

CD Projekt Red, sitesinde bir SSS bölümünde endişeleri özetledi. Oyunun PC sürümü ile eski nesil konsollar arasındaki kalite farkına yanıt olarak geliştirici, oyunun “Önce oyunu PC’lerde destansı görünmesini isteyerek ve ardından konsollara ayarlayarak işimizi bizim için daha zor hale getirdiğini söyledi. Bu bizim temel varsayımımızdı. Ve ilk başta işler çok zor görünmüyordu. Ancak donanım açığını biliyorduk. Nihayetinde zaman, görevi hafife aldığımızı kanıtladı.” ifadelerini kullandı.

CD PROJEKT RED CYBERPUNK 2077 GÜNCELLEMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Gelecekte, CD Projekt Red, “Hataları ve çökmeleri gidermeye kararlı olduğunu ve platformdan bağımsız olarak oyundan keyif aldığınızdan emin olmak için gelecekteki güncellemelerle oyunu geliştirmeye ve çalışmaya devam edeceğini” söylüyor. Bu çalışma, görünüşe göre oyunun bu yıl piyasaya sürülmesi planlanan ücretsiz DLC’sini de etkileyecek. CD Projekt Red “Önceliğimizin en önemli düzeltmeler ve güncellemeler üzerinde çalışmak olduğuna karar verdik. Sonrasında ücretsiz DLC yayınlayacağız. Önümüzdeki aylarda bununla ilgili söyleyecek daha çok şeyimiz olacak.” dedi. Geliştirici, oyunun piyasaya sürülmesine kadar geçen aylar süren krizlere rağmen, bunu “zorunlu” fazla mesai olmadan yapmayı planladığını ekledi: Gelecekteki tüm projelerimizde sıkıntıdan kaçınmak en önemli önceliklerimizden biridir.

Oyunun dijital vitrinlere dönüşüne gelince, geliştirici, “düzeltmeler ve güncellemeler üzerinde çalıştığını ve Cyberpunk 2077’yi mümkün olan en kısa sürede PlayStation Store’a geri getirmek için Sony ile birlikte çalıştığını” söylüyor.

Exit mobile version