Cyberpunk 2077 eski donanımlarda sorun yaratıyor

Cyberpunk 2077, yılın en büyük oyunlarından biri değil; aynı zamanda teknik olarak en zorlu olanlardan biridir. CD Projekt Red’in iddialı rol yapma oyunu devasa, yoğun bir açık dünyada geçiyor. Şimdiye kadar bir Bethesda oyunu oynamış olan herkesin onaylayabileceği gibi… Teknoloji, bu tür deneyimlerde genellikle tasarımcıların bir adım gerisinde kalıyor. Hatalar, nadir görülen olaylar değildir. Erken demolar, çoğu oyuncunun oturma odalarında sahip olduğu standart donanımda oyunun nasıl görünebileceğinden çok uzaktır.

Cyberpunk 2077 müjdeyi verdi! PS5 ve Xbox Series X…

Cyberpunk 2077, lansman sırasında bir dizi farklı platformda piyasaya çıkması bakımından da benzersizdir. Başlangıçta Cyberpunk’u PC’de inceledik. Burada can sıkıcı olan ancak oyunu oynanamaz hale getirmeyen bir avuç hatayla karşılaştık. O zamandan beri, nasıl bir performans gösterdiğini görmek için iki ek platformda test ederken aynı zamanda topluluktan gelen raporlara da genel olarak baktık. Daha eski bir donanım üzerinde oynuyorsanız, bazı düzeltmeler için beklemek isteyeceksiniz.

PLAYSTATION 5 VE DİĞER KONSOLLAR

Unutulmaması gereken ilk şey, Cyberpunk 2077’nin aslında bir PS5 sürümü olmadığıdır. En azından henüz değil, çünkü gelecek yıla kadar tam bir sonraki nesil yükseltmeler beklenmiyor. Bunun yerine, PS4 sürümünü bir PS5’te çalıştırıldı. Performans açısından harika görünüyordu.

Dört saat oynadıktan sonra kare hızında önemli bir düşüş fark edilmedi. Görseller inanılmaz. Xbox Series X veya Stadia’dan farklı olarak, PS5’te herhangi bir performans seçeneği yoktur. Birçok modern oyun, oyuncuların daha yüksek bir çözünürlük veya kare hızı arasında seçim yapmasına izin verir. Ancak bu deneyimde çok büyük bir kayıp olmadı. Büyük bir çatışma ya da sıkışık bir sokak pazarında yürüyüş gibi aşırı yoğun anlarda bile, oyunun gayet iyi ilerlediği belirtildi.

CYBERPUNK 2077 PS4 VE XBOX ONE’DA KARIŞIKLIK GÖSTERİYOR

Eski donanımlarda durumun kesinlikle böyle olmadığını unutmamak önemlidir. Bu test edilememiş olsa da ilk raporlar Cyberpunk’ın PS4 ve Xbox One sürümlerinin bir karışıklık olduğunu gösteriyor. Dalgalı kare hızları, tuhaf fizik ve yoğun ekran yırtılmasının tümü rapor edildi. İşte birkaç tane daha PS4 ekran görüntüsü karşılaştırması, Eurogamer’ın izniyle ve Kotaku’dan Xbox One’da bazıları. Yeni bir Xbox veya PlayStation’a yükseltmediyseniz, bu sorunlar bir yama ile çözülene kadar beklemek veya Stadia’yı denemek isteyebilirsiniz.

“Bununla birlikte, oyunda geçirdiğim süre boyunca, bir zorlu kaza ve başka bir görev dahil olmak üzere bir avuç teknik aksaklıkla karşılaştım ve yapay zeka arkadaşım beni bir binadan çıkarmayı unuttuğu için yeniden başlatmak zorunda kaldım. Diğer sorunlar daha kozmetikti: kapılardan geçen karakterler, reklam panolarındaki pikselli dokular ve duvarlara giren insanlar. Bir noktada arabamı süremezdim çünkü içine zavallı bir sokak serseri takıldı.” Andrew Webster

GOOGLE STADIA

İnanması zor olabilir, ancak Cyberpunk 2077’nin Google Stadia sürümü şu anda çoğu oyuncu için oynamanın en iyi yolu olabilir. 20 veya 30 Serisi bir Nvidia GPU veya benzer bir AMD kartınız yoksa veya bir PS5 veya Xbox Serisi X / S elde edecek kadar şanslı olmadığınız sürece, bu oyun tasarlandığına yakın bir yerde performans göstermeyecektir. Bu, performans konusunda endişeleriniz varsa ve aynı zamanda birden fazla cihazda oynamak ve oyunu indirmeye ya da oynamaya devam etmek için sonraki güncellemeleri indirmenize gerek kalmadan Stadia’nın sağladığı ek faydaları istiyorsanız, bulut oyun rotasına gitmenin şaşırtıcı derecede uygun bir seçenek olduğu anlamına gelir.

Oyunun ilk birkaç saatini Stadia’da oynadım ve Cyberpunk 2077’nin ne kadar iyi performans gösterdiğinden çok etkilendim. Konsol versiyonlarından farklı olarak, Stadia One, çözünürlüğü veya kare hızını önceliklendirmek için grafik ön ayarlara sahiptir. Sorunsuz çalışıyor. 50 Mbps artı internet bağlantısında, hatta Wi-Fi üzerinden bile, benim deneyimime göre konsol versiyonundan neredeyse ayırt edilemez görünüyor. (Oyun PS5’te de test edildi.)

“Şimdi, internet bağlantınıza ve ekranınıza bağlı olarak, büyük olasılıkla, yeni nesil bir konsolda veya orta hızda çalıştıran bir PC’de olduğu gibi, aynı grafik doğruluğu düzeyine yakın bir yere ulaşamayacaksınız. (Ve hiçbir platform bu oyunu PC’de ışın izleme ile ultra güçte çalıştırmakla uzaktan kıyaslanamaz.)

Ayrıca ara sıra meydana gelen çökmeler, görsel gecikmeler ve atlamalar ve bazı ses sorunları ile karşılaştım. Ancak hızlı önyükleme ve yükleme süreleri ve bir MacBook Pro’da bir Chrome tarayıcısından oyuna girme kolaylığı, bu oyunu ileriye dönük olarak oynamak istediğim birincil yolu ciddi şekilde yeniden düşünmeme neden oldu.

CYBERPUNK 2077 iOS DESTEĞİYLE HARİKA BİR iPAD OYUNU OLABİLİR

Google’ın önümüzdeki haftalarda iOS desteğini vaat etmesi ile, yalnızca bir Gmail hesabına sahip olmanızı ve oyuna sahip olmak bir yana başka hiçbir şey yapmamak için 60 dolar ödemenizi gerektiren Cyberpunk 2077’nin Stadia sürümü, eğer sahip değilseniz harika bir iPad oyunu olabilir. Aksi takdirde keyfini çıkarmak için büyük TV ve Chromecast Ultra gerekecek. Ve iPhone’daki bu karmaşık oyun içi menüler ve ekran metni düzeyiyle bir şeyler oynayacağımdan tam olarak emin olmasam da, bir veya iki yan görev için hızlı bir oturuma girmenin faydasını kesinlikle görebiliyordum. Evden uzakta veya bilgisayarınızın yakınında değilsiniz.

Tüm bunlar, platformun artık ücretsiz bir hizmet olarak ne kadar erişilebilir olduğu göz önüne alındığında heyecan verici bir olasılık olan Stadia ile mümkün.” -Nick Statt

Exit mobile version