Csrss.exe Nedir, Virüs mü?

Csrss.exe nedir, silinmeli midir gibi sorularınız varsa doğru yere geldiniz. Birçok kullanıcının merak ettiği soruları yanıtlıyoruz.

Csrss.exe Nedir, Virüs mü?

Csrss.exe nedir sorusunun cevabını araştıran çoğu Windows kullanıcısı, buna genellikle Görev Yöneticisi’ni karıştırırken rastlar ve tuhaf bir ismi olmasından ötürü bunun bir virüs olup olmadığını merak eder.

Siz de bu kullanıcıların arasında yer alıyorsanız Csrss.exe hakkında detaylı olarak hazırlanan bu makaleyi incelemeye başlayabilirsiniz. Bu makale, yanlış bir adım atmanızın önüne geçecektir.

Csrss.exe Nedir?

Csrss.exe dosyası, Windows işletim sisteminin önemli bir parçasıdır. İstemci Sunucusu Çalışma Zamanı Süreci olarak da bilinir. Bu dosya, Windows’un ilk günlerden beri varlığını sürdürüyor. Kullanım amacı yıllar içinde değişikliğe uğrasa da Windows 7’den itibaren tüm Windows sürümlerinde arka planda bazı önemli işlevleri yerine getiriyor.

Windows işletim sistemli herhangi bir bilgisayarda Görev Yöneticisi’n açtığınızda “Ayrıntılar” sekmesinde bu dosyanın olduğunu görebilirsiniz.

Dosya, Windows’un eski sürümlerine kıyasla daha sınırlandırılsa da yine de kritik önem taşımaya devam ediyor. Bu nedenle onu devre dışı bırakmamalı ya da silmemelisiniz.

Kullanıcıyı aldatmak için geliştirilen zararlı bir yazılım değil de orijinal bir csrss.exe dosyasını silerseniz bilgisayarınız beklemediğiniz anda kapanabilir. Bilgisayarı yine açmaya devam edebilirsiniz fakat o noktadan sonra eskiden olduğu gibi sorunsuz bir deneyim beklememelisiniz.

Bu normalde sistem kaynaklarını çok kullanan bir hizmet değildir. Buna yol açan genellikle güncel olmayan sürücüler ya da zararlı yazılımlardır.

Csrss.exe Virüs mü?

Csrss.exe her ne kadar Windows’un önemli bir parçası olsa da bazen kötü amaçlı yazılımlar csrss.exe dosyasının kılığına bürünebilir. Bilgisayarınızda bu türden bir virüsün olup olmadığını öğrenmek ise oldukça kolaydır.

Csrss.exe gerçek ise bu dosyadan iki tane görmeniz gerekiyor. Üçüncü dosya ismi bu dosyanın ismi ile aynı ya da harf olarak birkaç farklılık içeriyorsa bu, bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılım olabileceğini gösterir.

Bu tür zararlı yazılımlar, kişisel verilerinizi çalmak için geliştirilmiş truva atıdır. Sizin haberiniz bile olmadan verilerinizi ele geçirebilir ve zararlı yazılımı bilgisayarınıza bulaştıran bilgisayar korsanına ulaşmasını sağlayabilir.

Bu noktada atılabilecek en iyi adım, alanında en iyi antivirüs programlarını kullanmaktır. Bu programları inceleyin, en iyisi olduğuna karar verdiğiniz virüsten koruma yazılımını indirin ve bilgisayar genelinde tam tarama işlemini gerçekleştirin.

Exit mobile version