CS:GO dereceli maçlar artık ücretsiz oynanmıyor

Yeni kullanıma sunulan bir CS:GO güncellemesi, Prime eşleştirmeye ücretsiz olarak erişme yeteneğinizi ortadan kaldırıyor. Geçmişte, 21. seviyeye kadar puan toplayarak ve telefon numarası ilişkilendirerek “Seçkin Durumu” elde edebiliyordunuz. Şimdi, statü elde etmenin tek yolu yükseltme için 15 dolar ödemek.

CS:GO 17 HAZİRAN’A KADAR SÜRE VERDİ

Prime statünüz yoksa artık puan, rütbeler, düşüşler veya beceri grupları kazanamazsınız. İnsanların geri bildirimlerine dayanarak, ücretsiz yolu kullanarak statünüze zaten ulaştıysanız durumunuzu koruyabiliyorsunuz gibi görünüyor. Ancak, güncellemeden önce 21. seviyeye ulaşamadıysanız, kazandığınız puan ve Beceri Gruplarını eski durumuna getirmek için yükseltmeyi satın almanız gerekiyor. Bunun için yalnızca 17 Haziran’a kadar vaktiniz var. Valve, bu değişiklikleri uygulayarak, oyun için 15 dolar ödeyecek kadar ciddi oyuncularla eşleşme şansınızı arttırmış olabilir.


İlginizi Çekebilir: Counter-Strike Global Offensive güncellemesi yayınlandı


Valve yaptığı duyuruda şunları açıkladı:

“CS:GO, üç yıldan uzun bir süre önce oynamak için ücretsiz oldu. Hala güçlü olmaya devam ediyor. Ücretsiz olarak sunduğumuz tüm oyun oynamanın yanı sıra, yeni oyuncuların düşmelere, rütbelere, Beceri Gruplarına ve Prime’a geçmenin ücretsiz bir yolu vardı. Ne yazık ki, zamanla bu avantajlar, kötü oyuncuların hem yeni hem de mevcut oyuncuların deneyimlerine zarar vermesi için bir teşvik haline geldi.”

Yükseltme için ödeme yapmamayı seçerseniz, artık “Dereceli” maçlara katılamazsınız. Valve, CS:GO’daki herkesin erişebileceği oyun modları için Unranked maçları tanıttı. Scrimmage’ı Rekabetçi eşleştirmeden kaldırdı. Yerine, insanları “Prime Olmayan” ve Prime oyunculardan oluşan bir havuzdan eşleştiren Uranked ile değiştirdi. Güncellemenin yama notlarına göre, Unranked hala beceri tabanlı eşleştirme yapıyor. Ancak Skill Group’u etkilemiyor.

Bununla birlikte, hile yapanların genellikle akıldan daha fazla paraya sahip olma eğilimindedir. Bu önlemin ne kadar etkili olacağı görülecektir. Ne de olsa, insanlar onlara para atmaya devam etmezse, 77 milyon dolarlık bir imparatorluk olmaz.

Exit mobile version