CS2 Kan Silme Kodu ve Kullanımı

CS2 kan silme kodu her zaman kullanılması gereken kodların başında gelir. Peki, CS2'yle birlikte artık hangi kod kullanılıyor?

CS2 Kan Silme Kodu ve Kullanımı

Counter-Strike’da alan görüşü kadar önemli çok az faktör vardır. Görüşünüz bir milimetrelik bile kapalı olsa karşı taraf büyük oranda avantaj elde edebilirsiniz. Rakip takımdakilerin kanı ise görüşünüzü epey kapatabilir. Neyse ki CS2 kan silme kodu sunarak haritadaki kanları kaldırmanıza olanak tanıyor.

Geçmişte Counter-Strike oynadıysanız kan ve kurşun izlerinin görüşünüzü ne kadar kapatabileceğini ve raundu bile kaybetmenize neden olabileceğini fark etmişsinizdir. Görüş alanı bir kenara dursun, saniyedeki kare sayısının (FPS) bile düşmesine neden olabilir.

Bu rehberde Counter-Strike 2’de kanları kaldırmanıza yardımcı olacak adımları sizinle paylaşacağız fakat bu adımlara geçmeden önce geliştirici konsolunu nasıl etkinleştireceğinizi gösterelim.

Counter-Strike 2’de Geliştirici Konsolu Nasıl Etkinleştirilir?

Hangi kodu kullanmaya çalışırsanız çalışın, geliştirici konsolunu etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için ayarlara girin. Daha sonra “Oyun” bölümünden “Geliştirici Konsolunu Etkinleştir” seçeneğinin olduğu yerden “Evet” seçeneğini seçin. Geliştirici konsolu artık etkindir ve konsolu varsayılan olarak é (Escape tuşunun altında) tuşu ile açabilirsiniz.

CS2 Kan Silme Kodu Nedir?

Counter-Strike 2’de kan “r_cleardecals” kodu ile silinir fakat bunu her seferinde girmek sizin için oldukça zor olabilir. Bu nedenle onu ileri, geri, sağ ve sol gibi işlevlerin atandığı W, A, S ve D tuşlarına ek işlev olarak atamanız en doğrusu olacaktır. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıda yer alan kodları kullanabilirsiniz.

Yukarıda yer alan kodlar sayesinde yön tuşlarından birine bastığınızda hem istediğiniz yöne gideceksiniz hem kanları sileceksiniz. Hatta biraz daha ileri giderek ateş etme tuşuna da ek işlev olarak atayabilirsiniz. Bunun için de şu kodu kullanmanız gerekecektir: bind “mouse1” “+attack;cl_decal_clear_world;”

Bu kodları girerken endişelenmenzie gerek yok, hiçbir tuş ana işlevini kaybetmeyecektir. Sadece aynı anda iki görevi gerçekleştirecektir. Örneğin ileri gitmek için W basıyorsanız ileri giderken kanları da temizleyecektir.

Tabii ki Counter-Strike 2’de önceki oyunlarda olduğu gibi kanlar çabucak silinmiyor. Bu kod sadece duvardaki kanları kaldırıyor, yere sıçrayan kanlar ise yavaş yavaş temizleniyor.

Exit mobile version