Counter-Strike 2 (CS 2) FPS Gösterme Nasıl Yapılır?

Oyunda saniyedeki kare hızınızı öğrenmenin yolunu mu arıyorsunuz? CS 2 FPS gösterme adımlarını takip edin.

Counter-Strike 2 (CS 2) FPS Gösterme Nasıl Yapılır?

Counter-Strike 2 artık herkes tarafından oynanabiliyor. Yeni oyunu ilk kez oynayacaksanız CS 2 FPS gösterme işlemini gerçekleştirerek oyunda saniyedeki kare sayısının kaç olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz.

Counter-Strike: Global Offensive günleri sona erdi. Dünyanın en popüler birinci şahıs nişancı oyunlarından biri olan CS: GO’nun çıkışının üzerinden 11 yıl geçtikten sonra yeni oyun geldi. Bu oyun gerek haritalar gerek grafikler gerek oynanış bakımından büyük yenilikler içeriyor.

Tüm bu yeniliklerin saniyedeki kare sayısında önemli bir düşüşe yol açıp açmayacağını öğrenmenin yolu ise FPS göstergesini etkinleştirmekten geçiyor. Peki, CS 2’de FPS nasıl gösterilir? Bu rehber, sadece birkaç basit adımda FPS göstergesini nasıl etkin hâle getireceğinizi öğrenmenizi sağlayacaktır.

CS 2 FPS Gösterme Adımları

Bu işlem, ekranın sol tarafında oyun içi FPS göstergesini etkinleştirecektir. “cl_showfps 0” kodunu kullanarak tekrar devre dışı bırakabilirsiniz.

Counter-Strike 2’de FPS göstermenin bir diğer yolu da net graph komutunu kullanmaktır fakat CS2’de kullanılan komut, Counter-Strike: Global Offensive ile aynı değildir ve size FPS gibi bilgileri sayısal olarak göstermez.

Bunun yerine oyun performansını görselleştirir. Bu, daha önceki Counter-Strike oyunlarından pek aşina olunmayan bir komut olmanın yanı sıra çalışma şekli bakımından önceki oyundan da biraz farklıdır.

Oyun durumunu yukarıdan takip ederek gecikme yaşayıp yaşamadığınızı anlayabilirsiniz. Kodu kullanmak için konsolu Escape tuşunun altındaki é tuşuna basıp “cq_netgraph 1” yazabilir ve Enter tuşuna basabilirsiniz.

Yeni oyundaki konsol komutlarının neredeyse tamamı CS: GO ile aynıdır. Bu, tecrübeli oyuncuların oyunda hangi işlemin hangi kod ile gerçekleştirileceğini zaten biliyor olacaktır.

FPS Nedir ve Neden Önemlidir?

FPS, saniyedeki kare sayısı anlamına gelir. FPS ne kadar yüksek olursa oyun o kadar akıcı olur, oynanış kalitesi iyileşir.

CS 2 gibi birinci şahıs nişancı video oyunlarında yüksek FPS almayı sağlayan bir bilgisayara sahip olmak son derece önemlidir çünkü bu oyunun rekabetçi bir modu vardır. Bu tür oyunlar son derece hızlıdır ve oyunu kazanmak için her saniye hayati öneme sahiptir.

Exit mobile version