CS2 Float Değerleri Nedir? Ne Anlama Gelir?

CS2 float değerleri hakkında bilgi sahibi olmaya mı ihtiyacınız var? Bu yazıda float oranıyla ilgili tüm bilinmesi gerekenleri paylaştık.

CS2 Float Değerleri Nedir?

Counter-Strike 2’de (CS2) yer alan her kaplama diğerlerinden oldukça benzersiz görünüyor fakat bu kaplamaların kalitesi her zaman aynı olmayabiliyor. CS2 float değerleri de dahil olmak üzere bir kaplamanın kalitesini etkileyebilecek pek çok faktör vardır.

Bu yazıda bir kaplama almadan önce dikkat etmeniz gereken bu önemli faktör hakkında merak edebileceğiniz tüm noktalara değinerek soru işaretlerinizi gidereceğiz.

CS2 Float Değerleri Nedir?

Counter-Strike 2’de float değeri, bir kaplamanın aşınma derecesini ve genel görünüm kalitesini 0,0 ile 1,0 arasında ortaya koyan bir ölçümdür. Aşınma olarak da bilinen float oranı, Counter-Strike 2’de kaplamanızın ne kadar yıpranmış ya da hasarlı olduğunu belirleyen bir faktördür.

Oyunda daha düşük float değerlerine sahip kaplamalar genellikle daha az aşınmıştır ve daha canlı renklere sahiptir. Düşük float değeri, daha iyi bir görünüm anlamına gelir. Bu değer ne kadar yüksek olursa kaplama da o kadar yıpranmış olacaktır.

Oyunda aşınmamış, daha canlı renklere sahip kaplamaların float değeri 0,0 ile 0,7 arasındadır. Bundan sonra aşınma oranı da aşamalı olarak artar. En büyük aşınma ise 0,45 oranından sonra başlıyor. 0,15 oranına kadar kabul edilebilir olsa da bundan sonrasında aşınma oranının ne kadar yüksek olduğu fark edilmeye başlanıyor.

Counter-Strike 2’de Float Değeri Değişir mi?

Counter-Strike 2’de her kaplama float değerini ilk oluşturulduğunda alır. Oyunda yeni kaplamaları drop sisteminden yararlanarak, kasa açarak ya da diğer oyuncularla ticaret yaparak elde edebilirsiniz

Kaplamayı nasıl elde ettiğiniz fark etmiyor, float değeri başlangıçta hangi oranda ise o şekilde kalmaya devam ediyor. Kaplamayı takas etmek, satmak ve üzerinde diğer işlemleri gerçekleştirmek, float değerini hiçbir şekilde etkilemiyor.

Bu rehberde Counter-Strike 2’de float değerinin ne anlama geldiğini detaylı olarak açıkladık. Yukarıda değindiğimiz noktaları kısaca şu şekilde özetleyebiliriz:

Exit mobile version