CS GO Sesli Sohbet Açma Nasıl Yapılır?

CS GO sesli sohbet açma işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi mi merak ediyorsunuz? Bu rehberdeki adımları takip edebilirsiniz.

CS GO Sesli Sohbet Açma Nasıl Yapılır?

CS GO sesli sohbet açma adımlarını uygulamak, takımınızda yer alan oyuncuların sesini yeniden duymanızı sağlar. Bu işlemi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler ise “voice_enable” kodunu kullanmaktan ibarettir.

Bu kod, oyuncuların sesini duymayı etkinleştirmenizi ya da devre dışı bırakmanızı sağlar. Bu değer eğer 0 olursa ses kapanır, 1 olursa açılır. Sesi yeniden açmak için 1 değerini kullanmanız yeterlidir. Böylece oyuncuların sesini duyabilirsiniz.

CS GO Sesli Sohbet Açma Adımları

Counter-Strike: Global Offensive oyununda diğer oyuncuların mikrofon sesini yeniden etkin hâle getirmek için öncelikle konsolu etkinleştirmeniz gerekiyor. Konsolu etkinleştirdikten sonra tilde tuşuna basarak konsolu açın ve “voice_enable 1” yazıp Enter tuşuna basın. Bu adımların sonunda başkalarının konuşmasını yeniden duymaya başlayacaksınız.

CS GO Sesli Sohbet Kapatma Adımları

Takımınızdaki oyuncuların sesi oyuna odaklanmanızı engellediğinde tamamını sadece bir kodla susturabilirsiniz. Bunun için öncelikle tilde tuşuna basıp konsolu açın. Konsola “voice_enable 0” kodunu yazıp Enter tuşuna basın. Başkalarının sesini artık duymayacaksınız.

Oyunlarda Sesli Konuşma Özelliği Neden Gerekiyor?

Counter-Strike: Global Offensive gibi video oyunlarında sesli konuşma özelliği olmazsa olmazdır. Bu özellik sayesinde oyuncular diğer oyuncular ile daha kolay ve etkili bir şekilde iletişim kurar. Takım çalışmalarına yardımcı olan bu özellik, oyuncuların daha iyi bir deneyime sahip olmasını da sağlar.

Bilindiği üzere Counter-Strike: Global Offensive, takım çalışması gerektiren bir oyundur. Oyunda sesli konuşarak oyuncular ile daha kolay bir şekilde iletişim kurabilir ve stratejinizi anlık olarak değiştirebilirsiniz.

Oyunda her an karşınıza düşman çıkma ihtimali olduğu için yazı yazmakla uğraşmak yerine mikrofonu kullanmalısınız. Tabii ki takımınızda yer alan diğer oyuncuların sesinizi yeterince iyi duyduğundan emin olmak da gerekiyor. Kendi sesinizi duymak için konsola “voice_loopback 1” kodunu yazıp Enter tuşuna basabilirsiniz. Bunun ardından sesin ne kadar kaliteli olduğunu öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version