CS GO Ses Gelmiyor, Nasıl Çözülür?

CS GO ses gelmiyor, sorunu nasıl çözerim diye merak ediyorsanız bu rehberde yer alan çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

CS GO ses gelmiyor mu? Bu oldukça can sıkıcı bir sorun olabilir. Aslına bakılacak olursa bu sorun ile Counter-Strike: Global Offensive oynayan çok sayıda oyuncu karşılaşıyor.

Bu her ne kadar olumsuz bir durum olsa da sorunu çözüme kavuşturan oyunculardan gelen geri bildirimler, aynı problem yüzünden mağdur olan oyuncuların sorunu hızlıca çözmesine yardımcı oluyor.

Counter-Strike: Global Offensive jargonu ile konuşmak gerekirse ses kasmak bu oyunda olduğu kadar hiçbir oyunda önemli değildir. Oyunda diğer oyuncuların ayak sesini dinleyemediğiniz, şarjör değişiminden haberdar olamadığınız için size gelen tehditlere karşı önlem almanız ya da rakibi gafil avlamanız mümkün olmayacaktır.

Bunlar bir oyuncu için son derece önemli bir avantajdır. Neyse ki sorunu çözmek için çok fazla zaman harcamanıza gerek yoktur. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak oyundaki ses sorununu hızlıca çözüme kavuşturabilirsiniz.

CS GO Ses Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Counter-Strike: Global Offensive oynarken ses gelmemesinden şikâyetçiyseniz sorunu çözmek için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerle ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

CS GO Ses Gelmeme Sorunu

CS GO’da Ses Ayarlarını Düzenleme

Oyunun ses ayarlarında değişiklik yapılmışsa ses gelmeyebilir. Özellikle cfg kullanıyorsanız config dosyasını hazırlayan kişi ses ayarlarında değişiklik yapmış olabilir. CS GO’da cfg dosyası nereye atılır sorusunu yanıtladığımız rehberde CFG’nin ne işe yaradığını ayrıntılı olarak açıklamıştık. Bu dosyada yer alan kodlar, ses seviyesini değiştirebilir.

Oyuna girdiğinizde ayarları açıp ses bölümüne girin. Burada ses seviyesinin yüksek olduğundan emin olun.

Ses Seviyesini Kontrol Etme

Oyunun ses ayarlarında sorun olmasa bile ses seviyesi 0’a indirildiği için oyundan ses gelmemesi muhtemeldir. Sağ alt köşedeki ses simgesine sağ tıklayın ve “Ses düzeyi karıştırıcısını aç” seçeneğine basın. Burada oyunun ses seviyesinin yüksek olduğundan emin olun.

Bluetooth’u Kapatıp Yeniden Açma

Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız bağlantı sorunu yaşamanız muhtemeldir. Bluetooth’u kapatın, oyun açıksa oyunu da kapatın, Bluetooth’u yeniden açın ve kulaklıkla bağlantı kurulmasını bekleyin. Daha sonra oyuna yeniden girin.

Sürücüleri Güncelleme

Sürücüler güncel olmadığında birçok sorun ortaya çıkar. Bunlardan biri de oyundan ses gelmemesidir. Sorunu çözüme kavuşturmak için sürücüleri güncellemeniz yeterlidir.

Bu süreçle uğraşmak istemiyorsanız driver güncelleme programlarını kullanarak sürücülerin otomatik olarak güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version