CS GO Raw Girişi Nedir? Nasıl Açılıp Kapatılır?

CS GO raw girişi nedir diye merak mı ediyorsunuz? Size raw girişinin neden etkinleştirildiğini açıklamamıza izin verin.

CS GO Raw Girişi Nedir?

CS GO raw girişi nedir sorusu özellikle daha hassasiyet ile ilgili sorunları olan oyuncuların cevap aradığı sorulardan biridir.

Daha iyi atışlar yapmak isteyenlerin aklına genellikle ilk olarak fare duyarlılığı iyi olan bir mouse almaktır ancak söz konusu Counter-Strike: Global Offensive gibi bir oyun olduğunda iyi hassasiyet için gereklilikler sadece bununla sınırlı kalmıyor.

Bu makalede raw girişi ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizinle paylaşarak bunun tam olarak ne olduğunu, nasıl açılacağını ve oyundaki hareketlerinizi nasıl etkileyeceğini açıklayacağız. Bu bilgilerden hareketle oyunda fare hareketlerinizin nasıl daha iyi hâle getirebileceğinizi öğrenebileceksiniz.

CS GO Raw Girişi Nedir?

Raw girişi, fare hareketinin direkt fareye mi yoksa işletim sistemine mi bağlı olacağını belirler. Etkinleştirilmesi durumunda fare hareketleri direkt donanıma bağlanır. Bu, daha hassas aim almanıza neden olur. Oyunda saniyedeki kare hızına (FPS) da bağlı olarak daha rahat hareket etme imkânı elde edebilirsiniz.

Bu girişin etkinleştirilmemesi hâlinde öncelikle işletim sistemine gidilir, ardından bir dizi hesaplama yapılır ve elde edilen sonuç kare hızına uyarlanır. Bu çok zaman kaybettiren bir süreç gibi görünse de çoğu zaman oyuncunun farkına bile varamayacağı kadar çok hızlı bir şekilde yapılır.

Tabii ki profesyonel oyuncuları profesyonel yapan sadece harika refleksleri değildir. Tepki süresi ve hassasiyet gibi bir dizi önemli unsur da onların oynanışını çok etkiler. Bu nedenle onlar için 1 milisaniye bile çok önemlidir. Dolayısı ile çoğu profesyonel oyuncu raw girişini etkinleştirir.

CS GO Raw Girişi Nasıl Açılır veya Kapatılır?

Counter-Strike: Global Offensive’da raw girişini açmak çok basittir. Öncelikle oyunun ayarlarınıza gidin, Fare ve Klavye ayarlarını açın. Bu bölümde raw giriş seçeneğini göreceksiniz.

Alternatif olarak konsoldan da raw girişini etkinleştirmeniz mümkündür. CS GO’da geliştirici konsolunu etkinleştirdikten sonra “m_rawinput 1” komutunu yazıp Enter tuşuna basın. Raw girişini kapatmak isterseniz istediğiniz zaman konsolu açıp “m_rawinput 0” yazabilirsiniz.

Bu komutu oyunda olduğunuzda bile kullanabilirsiniz. Hatta raw girişi açıkken ve kapalıyken olmak üzere iki farklı şekilde oyunu oynamanız önerilir. Böylece aralarında nasıl bir fark olduğunu gözlemleme imkânınız olur.

Exit mobile version