CS GO Ping Düşürme Yöntemleri Neler?

CS GO ping düşürme yolları nelerdir? Counter Strike: Global Offensive yüksek ping sorununu çözmek için izlenebilecek çözüm odaklı adımlar!

CS GO ping düşürme teknikleri özellikle dereceli maç oynayanlar için büyük öneme sahiptir. Yüksek ping sorunu, her oyunda olduğu gibi Counter Strike: Global Offensive’da da oyunculara rahatsızlık vermektedir.

Ping göstergesi, Counter Strike’ta gecikme süresini temsil etmektedir. Bu sayı ne kadar yüksek olursa oyunda o kadar fazla gecikme yaşanır. Online oyunlarda yüksek ping sorunu genellikle internetten kaynaklıdır. Elbette ki bunları çözmek için başvurulabilecek pek çok yöntem vardır.

Online oyunlarda ping 30 ms altında olduğunda sorunsuz bir oyun deneyimi yaşanabilir. Aksi durumda, örneğin 100 ms ping olduğunda gecikme sorunlarının yaşanması kaçınılmaz olmaktadır.

CS GO Ping Düşürme - 1

CS GO Ping Düşürme Teknikleri

Counter Strike: Global Offensive’da ping düşürmek için başvurabileceğiniz çok fazla yöntem var. Bunların içinden birini denemeden önce sorunun kaynağını bulmak, sizi çözüme yaklaştırabilir. Aşağıda hem olası sorun hem de o sorunun çözümü yer almaktadır.

1. Anti Virüs Yazılımlarını Kapatma

Virüsten koruma yazılımları zaman zaman güncelleme yapabilir. Bu, güvenlik açısından da oldukça faydalıdır. Bunun dezavantajı ise güncelleme sırasında indirme işlemi gerçekleştirmesidir. Yüksek boyutta bir güncelleme indirmek, gecikme sürenizi arttırabilir.

Bunu çözmenin yolu, video oyununa girmeden önce virüsten koruma yazılımını geçici olarak devre dışı bırakmaktır. Bunun haricinde güncellemeleri kısa süreliğine askıya da alabilirsiniz.

2. Arka Plandaki Uygulamaları Kapatma

Arka planda çalışan ve indirme işlemi gerçekleştiren uygulamalar, gecikme süresini arttırır. Örneğin dereceli bir maça girerken Riot Games’in istemcisinin güncelleme yapmasına izin vermek, gecikme sürenizin artmasına izin verdiğiniz anlamına gelir.

Ne gibi bir görev üstlendiğinden emin olduğunuz, gereksiz bulduğunuz uygulamaları kapatarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

3. Kablolu Bağlantı Kullanmak

Kablosuz bağlantı bazen son derece pratiktir. Bazen de CS GO ping düşürme yöntemlerinin aranmasına yol açar. Ethernet kablosunu kullanmak ise video oyunlarında gecikme süresini düşürmenize yardımcı olur.

4. CS GO Ping Düşürme Kodu Kullanmak

CS: GO ping sorunu için bir diğer çözüm yolu da aşağıdaki adımlardan geçmektedir.

Yukarıdaki CS GO ping düşürme kodları şu şekilde açıklanabilir:

5. Sunucu Değiştirme

Bazen sorun oyuncuda değil de sunucudadır. Sorunun sunucuda olup olmadığını kontrol etmek için diğer oyuncuların gecikme süresini kontrol edin. Dengesiz bir dağılım varsa başka sunuculara girmeyi deneyin. Sorun diğer sunucularda yoksa sorun sizde değildir.

Exit mobile version