CS GO Mikrofon Çalışmıyor, Nasıl Çözülür?

CS GO mikrofon çalışmıyor mu? Bu çözüm yollarına başvurun, mikrofon çalışmama sorununu hızlı bir şekilde ortadan kaldırın.

CS GO Mikrofon Çalışmıyor, Nasıl Çözülür?

CS GO mikrofon çalışmıyor ise stratejik bir şekilde hareket etmenizin zorlaşacağı oyunlardan biridir. Her an hazırda beklemenin son derece önemli olduğu video oyununda takım arkadaşlarınız ile iletişim kuramamanız durumunda sizden haber bekleyen takım arkadaşlarınız tek tek avlanabilir.

Etrafta gizlenen ya da toplu bir şekilde hareket eden çok sayıda düşman olabilir. Takımdaki her oyuncunun bunları görür görmez diğer arkadaşlarına bildirmesi gerekir. Arkadaşlarınıza oyunun yazılı sohbet özelliğini kullanarak da rapor verebilirsiniz fakat bu sizi aniden çıkması muhtemel rakiplere karşı savunmasız kılabilir. Öte yandan yazılar takım arkadaşlarının gözünden kolaylıkla kaçabilir.

Böyle bir yol tercih etmek yerine bu rehberde yer alan yöntemleri uygulayın, mikrofonun Counter-Strike: Global Offensive’de çalışmamasına neden olan sorunu çözebilir ve sesli bir şekilde iletişim kurmaya devam edin.

CS GO Mikrofon Çalışmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Counter-Strike: Global Offensive’de mikrofonu kullanmanızın önündeki engeli yukarıdaki çözüm yolları ile aşabilirsiniz.

Mikrofonu Varsayılan Aygıt Olarak Ayarlama

Sesli sohbet özelliği olan herhangi bir oyunda mikrofonun çalışmaması sorunuyla karşılaştığınızda öncelikle mikrofonunuzun varsayılan cihaz olarak ayarlandığından emin olun. Bunun için şu adımları takip edin:

Oyun Ayarlarını Kontrol Etme

CS:GO’da mikrofonla ilgili hiçbir seçeneği kapatmadığınızdan emin olun. Varsayılan ses ayarlarını kullanan oyuncular genellikle herhangi bir sorun yaşamaz ama yakın bir zamanda ayarlarda değişiklik yaptıysanız her ihtimale karşı oyun ayarlarını kontrol etmelisiniz.

İlk olarak CS GO’yu açın ve sol bölmedeki dişli çark simgesine tıklayın. Ses ayarlarına girin ve ses kısmından ses ayarlarını gözden geçirin. Doğru bir şekilde yapılandırıldığından emin olun. Aksi durumda mikrofonunuz çalışmayacaktır.

Bir diğer yol da kısayolları gözden geçirmeyi içeriyor. Kısayollar kısmından mikrofon kullanma tuşunu öğrenin. Başka bir tuş atanmışsa ya da bu kısım boşsa üzerine basıp yeni bir tuş atayabilirsiniz. Bu tuş varsayılan olarak K tuşudur.

Sürücüleri Güncelleme

Bazen güncel olmayan ya da bozuk sürücüler mikrofonun çalışmamasına neden olabilir. Bu süreç eğer size zahmetli geliyorsa driver güncelleme programlarını kullanın. Bu programlar tüm işlemi sizin yerinize gerçekleştirir.

Exit mobile version