CS GO Avusturya Sunucuları Yoğunluk Sorunu Nasıl Çözülür?

CS GO Avusturya sunucuları yoğunluk yaşıyor uyarısı mı veriyor? Bu uyarının neden çıktığı ve nasıl çözüleceğini açıklıyoruz.

CS GO Avusturya Sunucuları Yoğunluk Sorunu

CS GO Avusturya sunucuları yoğunluk sorunundan ötürü oyuna bağlanmanızın önünde bir engel oluşturabilir. Aslına bakılacak olursa son birkaç yıldır çok sayıda oyuncu bu hata yüzünden uzun bir süre boyunca oyuna giremiyor.

Valve Corporation tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı (first-person shooter) türündeki Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) her ne kadar çevrim dışı olarak oynanabilen bir oyun olsa da internet bağlantısına sahip oyuncular genellikle çevrim içi oyun modlarında vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Counter-Strike: Global Offensive’i çevrim içi olarak oynamak için iki koşulun karşılanması gerekir. Oyuncunun internet bağlantısı ile ilgili ya da oyunun sunucularına erişimde genel bir sorunun söz konusu olmaması gerekir.

Bu sorunun kaynağı, ikincisidir. Avusturya sunucularına erişmekte bir sorun yaşandığında ortaya çıkar. Peki, bu sorunu ortadan kaldırmak için nasıl bir çözüm yolu izlenmelidir?

CS GO Avusturya Sunucuları Yoğunluk Sorununun Çözümü

Counter-Strike: Global Offensive’da “Avusturya sunucuları aşırı yoğunluk yaşıyor” hatası ile karşılaşılması hâlinde sorunun oyuncu tarafından çözüme kavuşturulması ne yazık ki tam olarak mümkün değildir.

Uyarının temel nedeni zaten oyuncuların Avusturya sunucularına yoğun talepte bulunmasıdır. Sunucuların kapasitesi bazen yeni oyuncuların video oyununda direkt maç bulmasını sağlamak için yeterli olmayabilir. Böyle bir durumun yaşanması hâlinde yeni oyuncular bir süre boyunca bekletilir ve yoğunluk azaldıktan sonra beklemekte olan oyuncuya direkt maç bulunur.

Oyuncu sunucular üzerinde herhangi bir kontrol imkânına sahip değildir. Dolayısıyla aşırı yoğunluk dolayısı ile görüntülenen uyarı mesajının kendiliğinden düzelmesini beklemekten başka bir seçeneği yoktur.

Bunun sadece bir uyarı mesajı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Çoğu oyuncu, sorunun bir süre bekledikten sonra kendiliğinden düzeldiğini ifade ediyor. Sizin karşınıza da söz konusu uyarı mesajı çıkıyorsa bir süre beklemeyi deneyin.

Daha kısa süre içerisinde maç bulunmasını sağlamak için ping sınırlama yoluna da başvurabilirsiniz. Oyun içi ping değerini sınırlarsanız farklı bir sunucuda maç eşleşmesi sağlanabilir. Sizin belirleyeceğiniz ping değerine göre eşleşme sağlanacak sunucu da farklılık gösterecektir. Belirli sunucular üzerinden oyuna girmek istemiyorsanız da yine bu yönteme başvurabilirsiniz.

Exit mobile version