CS 1.6 Info String Length Exceeded Hatası ve Çözümü

CS 1.6 info string length exceeded hatası mı veriyor? Bu sorunu ortadan kaldırmak için ne yapmanız gerektiğini açıkladık.

CS 1.6 Info String Length Exceeded Hatası ve Çözümü

Counter-Strike 1.6 muhtemelen sadece Counter-Strike serisinin değil, birinci şahıs nişancı oyunları arasında en uzun süre popülerliği elinde tutan bir video oyunudur. Bugün eski grafiklere rağmen hâlâ oynanması, bunun en büyük göstergelerinden biridir. Ne var ki bu oyun kusursuz değil ve info string length exceeded gibi hatalar karşınıza çıkabilir.

Oyunda iki farklı şekilde admin olunabiliyor. Bunlardan ilki, nickname (oyuncunun takma adı) ve pw (password ya da parola) üzerine yazmayı, diğeri ise Steam ID üzerine yazmayı içeriyor. İkinci yöntem, sadece Steam kullanıcıları için başvurulabilen bir yöntemdir yani adminlik yazılacak kişi Steam kullanmıyorsa bu özellikten yararlanılamıyor.

Steam üzerinden video oyununa erişemeyen oyunculara bu nedenle nickname ve şifre yoluyla adminlik yazılıyor. Adminlik yazılan kişinin bu yetkisine sahip olabilmesi için konsolu açması ve “setinfo_ pw” yazıp boşluk bırakması, daha sonra kendisine yazılırken belirtilen şifreyi girmesi gerekiyor.

İşte yukarıda sözü edilen hata da bu kodu yazdıktan sonra ortaya çıkıyor. Hata, izin verilen karakter sınırının aşıldığı anlamına geliyor. Oysaki kullanıcı 6 karakter de yazsa hata ortaya çıkmaya devam ediyor. Bir diğer deyişle, bu sorun her zaman karakter uzunluğuna bağlı olarak meydana gelmiyor.

Büyük çoğunlukla Steam kullanıcılarında görülen bu hata ile karşılaşma olasılığı sunuculara girerken indirilen modellerin sayısı ile config dosyasındaki satır sayısı arttıkça yükseliyor.

CS 1.6 Info String Length Exceeded Hatası Nasıl Çözülür?

Hatadan kurtulmak için oyunu kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Oyunun boyutu yüksek olmadığı için bu işlem o kadar zamanınızı almayacaktır ancak sadece birkaç kodla çözüme kavuşturmak mümkünken böyle bir yola başvurmanızı tavsiye etmiyoruz.

Sorunu gidermek içinse sadece birkaç kodu sırayla konsola girmek yeterli oluyor. Hatadan kurtulmak için aşağıda yer alan şu kodları sırası ile kullanmanız yeterlidir:

Bu kodları tek tek uyguladıktan sonra “setinfo _pw” yazıp boşluk bırakın. Ardından adminlik yazılırken belirtilen şifrenizi yazın ve Enter tuşuna basın. Bu adımdan sonra sorun düzelecek ve sunucuya erişebileceksiniz.

Exit mobile version