CS 1.6 Duck Kodu ve Yapımı

CS 1.6 duck kodu kullanmaya mı ihtiyacınız var? Bu yazıda ne işe yaradığını ve nasıl yapacağınızı da ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

CS 1.6 Duck Kodu ve Yapımı

Duck, Counter-Strike 1.6 ile özdeşleşen terimlerden biridir. Oyuncular bunu büyük bir çoğunlukla daha hızlı gitmek için kullanır. Peki, CS 1.6 duck kodu nedir ve bu oyunda duck yapmak için nelere dikkat etmek gerekir?

Bu rehberde duck ile ilgili merak edebileceğiniz tüm noktalara değinerek tüm soru işaretlerinizi gidereceğiz.

CS 1.6’da Duck Nedir?

Counter-Strike 1.6’da duck eğilmek için kullanılan bir koddur fakat mouse tekerleği ile kullanılması durumunda eğilip bulunulan yerde durmak yerine sizi hedefe oldukça kısa süre içinde götürebilir.

Bu şekilde kullanıldığında karakter eğilip kalmaz, hızlıca eğilip kalkar ve bu sayede karakter W, A, S ve D tuşlarını kullanarak kaydedeceği mesafeden daha çok mesafe kaydeder.

CS 1.6 Duck Kodu Nedir?

Counter-Strike 1.6’da duck yapmak için “+duck” kodu kullanılır fakat bunu her seferinde konsola yazmak yerine bir tuşa atamak gerekir. Oyuncuların büyük bir kısmı, mouse tekerleğini yukarı çevirdikçe duck yapmayı tercih eder ki bu onlara oldukça büyük fayda da sağlar çünkü fare tekerleğini ileri kaydırmak daha pratiktir.

Farenizin tekerleğini yukarı kaydırdıkça duck yapmak isterseniz Escape tuşunun altında yer alan é tuşuna basarak konsolu açmalı ve şu kodu yazmalısınız: bind “mwheelup” “+duck”

Bu kodda yer alan “mwheelup”, fare tekerleğinin ileri kaydırılmasını ifade ediyor. Dilerseniz yerine başka herhangi bir tuşu da ekleyebilirsiniz. Örneğin sağ gitmeyi sağlayan D tuşunun hemen yanında yer alan F tuşunu tercih edebilirsiniz ama size tekerleği ileri kaydırdığınızdaki gibi yüksek hız sağlamayabilir. Arada bariz bir süre farkı vardır.

Duck kodunu normal bir tuşa atamanız durumunda klavyenize de bağlı olarak o tuşa basmanız çok zaman alabilir ama fare tekerleğini kaydırmak daha kolaydır, size anında duck yapma imkânı sağlar.

CS 1.6’da Duck Nasıl Yapılır?

Counter-Strike 1.6’da duck yapmak son derece basittir. Öncelikle Escape tuşunun altında bulunan é tuşuna basarak konsolu açın ve komut satırına şunu yazın: bind “mwheelup” “+duck”

Bu kodu yazdıktan sonra Enter tuşuna basın ve oyuna girin. Bu noktadan sonra istediğiniz herhangi bir yere doğru giderken fare tekerleğini ileri doğru kaydırın. Bunu ne kadar hızlı bir şekilde tekrarlarsanız o kadar hızlı duck yaparsınız.

Exit mobile version