Critical Process Died Hatası ve Çözümü

Critical Process Died hatası mı alıyorsunuz? Bu çözüm yollarını uygulayarak bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Critical process died hatası, 0x000000EF kodu ile kendini gösterir. Windows 10 bilgisayarınızın ekranı eğer aniden mavi olursa ve bu hata sizi karşılarsa endişelenebilirsiniz çünkü bu hata nadiren de olsa belleğe ve hatta işlemciye bile zarar verebilir.

Bu hata ile ilk kez karşılaşıyorsanız bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve her şey normale dönecektir ancak hata mesajını birden fazla kez gördüyseniz ve görmeye devam ediyorsanız bu, bilgisayarınızda kritik bir sorun olduğu anlamına gelir. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bir adım atmanız gerekir.

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız başvurulabilecek çözüm yollarını sıraladık. Bu yöntemlerden bir ya da birkaçını uygulayarak sorundan kurtulabilirsiniz.

Critical Process Died Hatası İçin Çözüm Yolları

Critical Process Died Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Bilgisayarı Güvenli Modda Başlatma

Bu hata yüzünden eğer bilgisayarınızı kullanamıyorsanız bilgisayarı güvenli modda açmayı deneyebilirsiniz. Güvenli mod, bilgisayar açılırken bu hata ile karşılaşmanızın önüne geçebilir. Bilgisayarınızı bu modda başlatmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

2. Sürücüleri Güncelleme

Bilgisayarı güvenli modda başlattıktan hemen sonra bakmanız gereken ilk yer sürücüler olmalıdır. Sorunun hangi sürücüde olduğunu öğrenmek için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

3. SFC Taraması Yapma

Hata, bozuk sistem dosyalarından da kaynaklı olabilir. Bu durumda SFC taraması yapmak iyi bir fikir olabilir. SFC taramasını yukarıdaki adımları takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.

4. DISM’i Çalıştırma

SFC taraması eğer sorunu çözmenize yardımcı olmazsa DISM’i çalıştırmayı da deneyebilirsiniz. Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırıp komut satırına sırasıyla aşağıdaki kodları yapıştırın. Her yapıştırma işleminden sonra Enter tuşuna basmayı unutmayın.

5. Son Yüklenen Yazılımları Kontrol Etme

Bilgisayarınıza zararlı bir yazılım yüklemiş olabilirsiniz. Son yüklediğiniz yazılımları kontrol edin. Şüpheli bir yazılıma denk gelirseniz cihazınızdan kaldırın.

Exit mobile version