Windows Credssp Hatası Veriyor, Çözümü Nedir?

Credssp hatası çözümü için hangi yöntemlerin uygulanması gerekiyor? İşte uygulamanız gereken yöntemlerin listesi!

Windows uzak masaüstü bağlantısı Credssp hatası mı veriyor? Bu çok yaygın görülen bir sorun olmasa da birçok kullanıcı aldığı hata yüzünden başka bir bilgisayara uzaktan bağlanamıyor. Siz de bu kullanıcılardan biriyseniz hatanın nedenini merak ediyorsunuzdur.

Bu hatanın sebebini öğrenmeniz için öncelikle CredSSP’nin ne olduğunu bilmek gerekiyor. CredSSP, The Credential Security Support Provider protocol açılımına sahiptir. TLS kullanarak kullanıcının kimliğinin güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. Kimlik doğrulaması noktasında CredSSP’ye dayanan uygulamalarda da bu hata görülebilir.

Microsoft, geçmişte bilgisayar güncelleme almasa bile uzak masaüstü bağlantısı kurmasına izin veriyordu ama daha sonra yayımladığı bir güncelleme ile güvenlik katmanını arttırdı. Bu, bilgisayarların güncelleme almaması hâlinde artık uzak masaüstü bağlantısı kuramayacakları anlamına geliyor.

Peki, bu hata mesajını ortadan kaldırmak için ne yapmak gerekiyor? Aşağıdaki çözüm yollarını uygulamayı deneyebilirsiniz.

Credssp Hatası Nasıl Çözülür?

Credssp Hatası-1

1. Windows Kayıt Defteri ile Windows RDP Sorunu Düzeltme

2. Uzak Masaüstü Bağlantısı Ayarlarını Değiştirme

3. Sistem Geri Yükleme Yapma

Hata yukarıdaki her iki yöntemi uygulamanıza rağmen devam ediyorsa son olarak sistem geri yükleme yöntemine başvurabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz ama bundan önce önemli dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın. Ayrıca bilgisayar sıcaklık ölçme programları listemize göz atabilir ve PC’nizin sıcaklığını öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version