Counter-Strike turnuvaları yılın ilk çeyreğinde başlayabilir

Counter-Strike oyuncuları, güvenlik protokollerine ilişkin yeni bir anlaşma sayesinde yakında yüz yüze rekabete dönebilir. Counter-Strike Professional Players ‘Association, oyuncuların bu yılın başlarında LAN turnuvalarına geri döndüğünü görebilecek iki büyük turnuva organizatörü olan ESL ve DreamHack ile birlikte oluşturulan yeni bir protokol serisini duyurdu.

CSPPA CEO’su Mads Øland yaptığı açıklamada, “Oyuncular LAN etkinliklerini tekrar oynamaya istekli. Ancak ancak bu ancak oyuncular tarafından onaylanan açık protokollere dayalı olarak güvenli ve sorumlu bir şekilde yapılabilirse… Bu protokol artık uygulandığında, LAN’a geri dönme yolunda bir adım daha yaklaşıyoruz.” dedi.

COUNTER-STRIKE OYUNCULARI İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER

Duyuruya göre, protokoller kısmen NBA, NFL ve diğer yerlerdeki oyuncu sendikalarının salgın ortasında rekabete nasıl adapte olduklarını gözlemledikten sonra oluşturuldu. Duyuru, test etme, seyahat etme, kontrollü ortamlar oluşturma ve oyuncuların COVID testi pozitif çıkması durumunda planların yürürlükte olmasını sağlama konusunda oldukça basit görünen kurallar listesini içerir. CSPPA ayrıca, durum değiştikçe ve etkinliğin gerçekleştiği ülkeye bağlı olarak bu protokollerin “sürekli olarak” güncelleneceğini söylüyor.

Geçtiğimiz yıl, League of Legends, Call of Duty ve Overwatch dahil olmak üzere çoğu e-spor ligi, yüz yüze etkinliklerden çevrimiçi yarışmalara hızla geçti. Counter-Strike, LAN etkinliklerine geri dönüş için güvenlik protokollerini ilk ortaya koyanlardan biridir. Çünkü büyük ölçüde diğer birkaç e-sporda, çıkarlarını gözetmek için oyuncu odaklı dernekler bulunur.

Ayrı bir duyuruda ESL, CS: GO etkinliklerinin çoğunu kontrollü stüdyo ortamlarında seyirci olmadan düzenlemeyi planladığını söyledi. Organizasyon, “Kitlelerle düzenli canlı etkinliklere beklenen geri dönüşümüz Kasım ayı için planlanıyor, ancak genel rehberlik yıl boyunca yerel ve küresel kuralların nasıl değiştiğine bağlı olarak değişebilir” diyor. Yılın ilk büyük ESL yarışması, 16 Şubat’tan itibaren çevrimiçi olarak düzenlenecek olan IEM Katowice olacak.

E-sporların başka yerlerinde, dünya çapında League of Legends yarışmaları çoktan başlamışken, Call of Duty League önümüzdeki ay başlayacak ve Overwatch League Nisan ayında başlayacak. Epic ayrıca kısa süre önce bu yıl 20 milyon dolarlık ödül havuzu da dahil olmak üzere rekabetçi Fortnite planlarını açıkladı.

 

Exit mobile version