Cortana Nedir? Ne İşe Yarar?

Cortana nedir gibi sorulara yanıt mı arıyorsunuz? Bu rehberde Cortana'nın ne olduğunu ve nasıl etkinleştirileceğini açıklıyoruz.

Cortana nedir

Cortana nedir sorusu, Microsoft’un kişisel asistanını ilk kez duyan ya da kullanmaya başlamak isteyenlerin cevap aradığı soruların başında geliyor. Siz de eğer bu kullanıcılardan biriyseniz Cortana hakkında kafanızda bazı soru işaretleri olabilir.

Yazının sonuna geldiğinizde Cortona’nın ne olduğu ve nerelerde hangi amaçlarla kullanıldığı başta olmak üzere cevabını merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt alacaksınız.

Cortana Nedir?

Cortana, Microsoft tarafından geliştirilen bir kişisel asistandır. İlk olarak 2014 yılında kullanıma sunulmuştur. Öncelikli olarak Windows Phone için geliştirilmiş olsa da Windows 10 ve 11 de dahil olmak üzere Microsoft’un tüm işletim sistemlerinde kullanıma sunulmuştur.

Yazılı ve sesli olarak iletişim kurulabilen sanal asistan, kullanıcı tarafından yöneltilen soruları yanıtlar ve verilen görevleri yerine getirir.

Cortana Ne İşe Yarar?

Apple’ın kişisel asistanı Siri gibi Cortana da doğal yanıtlar veriyor. Kullanıcı için hatırlatıcılar ayarlayabiliyor, takvim planları oluşturabiliyor, basit işlemleri gerçekleştirebiliyor, belirli programları açabiliyor, kullanıcıların arama yapmasına yardımcı olabiliyor.

Cortana’nın çalışması için belirli izinlere ihtiyacı vardır. Sesli komut vermek isteniyorsa Cortana’nın izne sahip olması gerekir. Kişisel asistanın hangi bilgilere erişebileceğini kullanıcının kendisi belirleyebilir.

Cortana Özellikleri Neler?

Mcrosoft artık Cortana’ya eskisi gibi destek vermiyor. Kişisel asistan zamanla sahip olduğu çok sayıda özelliğe veda etti. Asistan şu an aşağıdaki özelliklere sahiptir.

Cortana Türkçe Dil Desteği Sunuyor mu?

Hayır, Cortana Türkçe desteği sunmuyor. Onunla Türkçe konuşamazsınız. Bu nedenle sistem dili İngilizce olarak ayarlanmamışsa onu kullanmanız da mümkün olmuyor.

Cortana Aktif Etme Adımları

Exit mobile version