Corel Draw Nedir, Ne İşe Yarar?

Corel Draw nedir, ne işe yarar soruları, çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen soruların yanıtı!

Corel Draw nedir sorusunun yanıtını bilmenin iş hayatında size yararı olabilir. Corel Draw hakkında yeterince bilgi sahibi olmak, yeni bir iş bulmanıza yardımcı olabilir. Peki, çok sayıda kişi tarafından tercih edilen program ne işe yarıyor?

Bu yazıda uzun yıllardır popülerliğini devam ettirmeyi başaran Corel Draw isimli programın ne olduğu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruların yanıtını öğreneceksiniz.

Corel Draw Nedir?

Corel Corporation tarafından geliştirilen Corel Draw, 1989 yılında kullanıcıların karşısına çıktı. Vektör tabanlı bir grafik tasarım programı olan Corel Draw, günümüzde dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahiptir. Dolayısıyla internette gezinirken bu programın ismini görmüş olma ihtimaliniz yüksek.

Tüm dünyada çok sayıda kişi tarafından tercih edilen programın yıllar içerisinde pek çok sürümü yayımlandı. Programın şu anda 2021 versiyonu bulunuyor. Windows ve MacOS işletim sistemine sahip olan bilgisayarlar için geliştirilen program, sahip olduğu modern arayüz ile dikkat çekiyor.

Corel Draw Nedir-1

Corel Draw Ne İşe Yarar?

Popüler program CorelDraw, kullanıcıların pratik bir şekilde vektör çizimler yapabilmesine imkân tanıyan bir programdır. Örneğin program üzerinden bir logo veya araba çok rahat bir şekilde çizebilirsiniz. Program, bunun yapılabilmesi için bazı araçlar sunuyor. Bu araçlar sayesinde çizim yapılabiliyor.

CorelDraw çizim yapmanın yanı sıra fotoğraf düzenleme işleminin de yapılabilmesini sağlıyor. Programın neler sunduğunu deneyimleyebilmek için deneme sürümünü indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Deneme sürümünde kredi kartı şartı da bulunmuyor.

Popüler hizmet kullanıcılara 15 günlük bir deneme sürümü sunuyor. Bu süre sona erdikten sonra kullanmaya devam etmek isterseniz belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

CorelDraw Programını Kimler Kullanmalıdır?

Popüler programın kullanım alanı çok geniştir. Genellikle dijital baskı, masaüstü yayıncılık ve matbaacılık gibi alanlarda kullanılıyor. Eğer vektörel tabanlı çizim yapmak istiyorsanız CorelDraw isimli programın deneme sürümünü edinebilir ve yazılımın size uygun olup olmadığını test edebilirsiniz.

Hazırladığımız yazıda dünya çapında çok popüler bir program olan CorelDraw hakkında merak edilen bazı soruları cevapladık. Eğer CorelDraw’u beğenmediyseniz bilgisayarda çizim programları yapabilmenizi sağlayan listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version