Copilot Yakında PC’lerde Yerleşik Olarak Kullanılabilecek

Microsoft tarafından sunulan Copilot isimli yapay zekâ destekli asistan yakında bilgisayarlarda yerleşik olarak kullanılabilecek.

Copilot Yakında PC'lerde Yerleşik Olarak Kullanılabilecek

Intel, Microsoft’un yapay zekâ destekli asistanı Copilot’u yakında bilgisayarlarda yerleşik olarak çalıştırılacak şekilde ayarladığını söyledi. Şirket ayrıca bunun saniyede 40 trilyonun üzerinde işlem gücünü gerektireceğini belirtti.

Copilot Yerleşik Olarak Çalıştırılabilecek

Intel tarafından Tom’s Hardware aracılığı ile aktarılan bilgilere göre AI bilgisayarların daha fazla Copilot işlemini gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Şu anda Copilot çok küçük bir istek de olsa her şeyi yerine getirmek için bulutta çalışıyor. Bu daha büyük işler için uygun olsa da küçük işler için önemli bir gecikme anlamına geliyor.

Copilot’un yerleşik olarak kullanılabilmesi bu gecikmeyi azaltırken daha yüksek performans ve daha fazla gizlilik sunma potansiyeline de sahip.

Intel, masaüstü açısından bakııldığında bununla ilgili planları olduğunu belirterek saniyede 40 trilyon işlem gücü gereksinimleri olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte, şirket, tüm farklı segmentleri kapsayacak bir yol haritasına işaret etti.

Exit mobile version