En Gerekli CMD Komutları ve Anlamları

Her Windows kullanıcısının bilmesi gereken CMD komutları ve anlamlarını öğrenin, işlerinizi daha kısa sürede tamamlayın.

Tüm cmd komutları ve anlamları ile ulaşmanız gereken bölümlere hızlıca ulaşmak, yapmak istediğiniz işlemleri hızlıca gerçekleştirmek ister misiniz? Aslına bakacak olursanız çok sayıda komut var. Sadece bu komutları kullanarak Windows bilgisayarınızda hemen hemen her türlü işlemi yapmanız mümkündür.

Yalnızca işinize yarayacağını düşündüğünüz komut ya da komutları bulmak için CTRL + F tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Bu komutlara geçmeden önce ne işe yaradığını ve bu komutları girmenizi sağlayacak olan komut istemcisinin nasıl açılacağını öğrenelim.

CMD Nedir, Ne İşe Yarar?

CMD’nin açılımı command, Türkçe karşılığı ile komuttur. Microsoft, her Windows işletim sisteminde komut istemcisine yer verir. Bu komut istemcisinde kullanabileceğiniz belirli komutlar vardır. Bu komutlar sayesinde bir bölümü ya da programı açabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

CMD Nasıl Açılır?

Daha kısa bir yol izlemek isterseniz Win + R tuş kombinasyonuna basıp arama kısmına “cmd” yazın. Bu işlem, Komut İstemi’ni açacaktır.

CMD Komutları Nasıl Açılır?

Bilinmesi Gereken CMD Komutları Neler?

Yukarıdaki komutları bilmeniz, Komut İstemi’ni kullanırken size büyük fayda sağlayacaktır. Sıralamış olduğumuz bu komutlar sayesinde zamandan büyük oranda tasarruf edebilirsiniz.

Exit mobile version