Clubhouse Metin Tabanlı Sohbet Odaları Ekliyor

Sesli sohbet odalarıyla yeni bir alan yaratan Clubhouse, mikrofon utangaçları için metin tabanlı sohbet odaları ekliyor.

Clubhouse, sonunda uzun zamandır pusuda bekleyenlerin harekete geçmesi için bir yol sundu. Şirket perşembe günü oda içi sohbeti duyurdu ve sesli odalarına insanların YouTube veya Twitch’te görebileceklerine benzer bir metin sohbet özelliği ekledi. Clubhouse, sözsüz olarak katılmak istediğiniz zamanlar için oda içi sohbeti kullanıma sunar.

Son iki yıldır, insanlar giderek daha fazla çevrimiçi dünyaya bağımlı hale geldi – sevdiklerinizle sadece bir kahve içmek hepinizi riske atabilir. İnternette insanlar, birçok can alan ve dünya ekonomilerini alt üst eden bir virüs hakkında endişelenmeden sosyalleşebiliyorlar. Ve Clubhouse bu şekilde masaya nispeten yeni bir sosyalleşme biçimi getirerek ilgi çekmeye başladı.

İnsanlar başkalarıyla güvenli bir şekilde takılmak istedi. Mevcut sosyal medya platformları çoğunlukla metin ve medya etrafında dönüyordu. İnsanların pandemi sırasında aradığı gerçek zamanlı ses yönünden yoksundular. Clubhouse’da kullanıcılar, canlı ses odaları aracılığıyla arkadaşlarıyla veya yabancılarla sohbet edebilir.

Clubhouse Oda İçi Metin Sohbet Desteğini Ekledi

Konsept sonunda Twitter ve Reddit gibi diğer popüler platformlar tarafından benimsendi. Ancak son güncellemesinde Clubhouse, sözlü olmayan iletişim için oda içi metin sohbet desteği ekledi.

Oda içi sohbet isteğe bağlı bir özelliktir. Bu nedenle Clubhouse’da sohbet eden herkes bir odayı başlattığında seçeneği açabilir. Etkinleştirildiğinde, sohbet kutusuna erişim düğmesi, uygulamanın sol alt tarafında, “klipler” ve “paylaş” simgelerinin yanında bir konuşma balonu ile temsil edilir.

Clubhouse, platformdaki içerik oluşturucular ve izleyici üyeleri arasındaki metin sohbeti seçeneğini “başka bir temas noktası” olarak adlandırıyor. Geçen yıl ek bir doğrudan mesajlaşma özelliği gibi, bu kesinlikle uygulamayı lazer odağının sese odaklanmasının ötesine taşımaya yönelik bir hareket olacak. Ayrıca Clubhouse’u daha fazla insan için daha erişilebilir hale getirmeye yönelik bir hamle olduğu da gözler önüne çıkıyor. Diğer birçok sosyal platform, içeriğe eşlik eden çalışan bir metin sohbet kutusuna sahiptir. Bu nedenle daha olgun platformlarda içerik tüketen insanların da beklediği bir şeydir.

Sohbetler Arşivde Kalacak

İçerik denetimi söz konusu olduğunda, herkes kullanıcı adlarına uzun süre basabilir. Bunları doğrudan sohbetten bildirebilir veya engelleyebilir. Clubhouse’da bir oda yönetiyorsanız, mesajları silmek veya rahatsız edici katılımcıları kovmak için moderatörler atayabilirsiniz. Metin sohbeti, sona erdikten sonra bir odanın sesli içeriğiyle birlikte arşiv biçiminde yaşayacak. Ancak kullanıcılar bu olaydan sonra sohbete katılmaya devam edemeyecek.

Clubhouse, özelliğin şimdi hem iOS hem de Android’de kullanıma sunulduğunu söylüyor. Bu nedenle gizlenmenizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, uygulamalara atlayabilir ve deneyebilirsiniz.

Exit mobile version