Clubhouse Android için ne zaman geliyor! İşte detaylar

Clubhouse adlı program iOS üzerinden kullanılabilen sesli sohbet programıdır ve Android için geliştirilmesi yapılmaktadır. Bu program, oldukça popüler oldu ve birçok kullanıcı tarafından da beğenildi. Bu uygulamanın popüler olmasının ardından birçok sosyal devi şirket de ‘Sesli Sohbet’ uygulaması ya da özelliği için çalışmalara başladı. Clubhouse çok beğenildi ancak bir eksiği de bulunmuyor değil: Andorid sürümünün olmaması. Ancak şirket Ocak ayında Android sürümü için çalıştıklarını belirtmişti. Bu doğrultuda Android sürümü geliştirmesi için yeni kişilerin de işe alındığı biliniyor. Uygulamanın kurucu ortağı Android sürümü için ipuçları verdi. İşte Clubhouse’ın Android’e geliş tarihi….

Sesli sohbet uygulaması Clubhouse’un yakında Android sürümünü ortaya çıkaracağına ve böylece milyonlarca potansiyel uygulama kullanıcısına erişim sağlayacağına dair güçlü göstergeler var. Şu anda, en beğenilen ses uygulaması yalnızca iOS için kullanılabilir.

PS5 güncellemesi yayınlandı! İşte gelen yenilikler…

CLUBHOUSE KURUCU ORTAĞI ANDROID İÇİN MESAJI VERMİŞTİ

Clubhouse kurucu ortağı Paul Davidson, şubat ayında şirketin bir gelişme durumunda olduğunu ima etmişti. Bu durum, bugün CNBC ve New York Times tarafından yapılan bir röportajla daha da doğrulandı. Davidson ve mülakat yaptığı çalışma arkadaşı Microsoft’tan Bill Gates, Clubhouse uygulamasının devam eden bir Android sürümü geliştirmesine neden olan bir dizi sorunu tartıştı.

Hızla yükselen uygulamanın Android sürümünün gerçekten yolda olduğunun bir başka göstergesi de Clubhouse’daki bir uygulama geliştiricisi Mopewa Ogundipe ve bunu projelendiren Morgan Evetts’in gelen Android sürümüyle ilgili birkaç tweetinden geldi. Android uygulamasının asıl lansmanı Mayıs 2021 kadar erken olabilir.

Clubhouse uygulaması, iOS’ta yayınlanmasından bu yana büyük bir ilgi gördü. Davidson, şirket büyüme rakamlarını ve nihayetinde uygulama genişletme yoluyla gelirini ölçeklendirmeye çalıştığı için Android sürümünün geliştirilmesinin en önemli öncelik olduğunu ima etti. Gerçekten de, Clubhouse’un küresel olarak büyümesi olağanüstü oldu. Popüler video paylaşım sosyal ağ sitesi TikTok’un sahibi olan Twitter ve ByteDance dahil, Çin içindeki ve dışındaki birçok marka, sesli sohbet platformunun alternatif sürümlerini piyasaya sürüyor.

Clubhouse’un iOS’un tanıtılmasından bu yana uygulamanın bir Android sürümünü yayınlamayı planlamadan önce neden bu kadar geciktiği bilinmemektedir. Twitter, hem iOS cihazları hem de Android ile uyumlu, boşluk adı verilen benzer bir uygulama geliştiriyor.

Exit mobile version