En İyi Çizim Programları

Bilgisayarda kullanabileceğiniz en iyi çizim programları neler? İşte bu konuda en başarılı olan yazılımların listesi!

Çizim programları, bilgisayarda profesyonel bir şekilde projelerin gerçekleştirilmesine olanak tanır. Bu alanda başarılı olan bazı yazılımlar mevcut. Peki, hangi çizim programı daha iyi? Bu sorunun yanıtı için aşağıda yer alan listeye bakabilirsiniz.

Çizim Programları Listesi

  1. Adobe Photoshop
  2. CorelDraw
  3. Adobe Illustrator
  4. Inkscape
  5. Krita
  6. GIMP
  7. ArtRage
  8. Vectr

Çizim Programları-1

1. Adobe Photoshop

Adobe Photoshop, çizim söz konusu olduğunda ilk akla gelen programdır. Oldukça başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan program fotoğrafa düzenleme, dijital boyama ve grafik tasarım gibi konular için uygundur.

Gelişmiş özellikler ile dikkat çeken Photoshop, çoğu sanatçı ve tasarımcı tarafından kullanılır. Tasarım konusunda tecrübeliyseniz bu program sayesinde logo, afiş, ambalaj, kartvizit ve dergi dahil olmak üzere pek çok şey tasarlayabilirsiniz.

2. CorelDraw

CorelDraw hem kişisel hem de profesyonel alanda yaygın olarak kullanılan çok başarılı bir çizim programıdır. Vektör tabanlı programı logo, kartvizit ve broşür tasarlamak gibi çeşitli amaçlarla kullanabilirsiniz. İşlevsel bir program olan CorelDraw, basit bir kullanıma sahiptir.

3. Adobe Illustrator

Adobe firmasının geliştirdiği Illustrator, çok sayıda sanatçı, web tasarımcısı, video oyunu yapımcısı tarafından kullanılan bir vektör çizim ve düzenleme programıdır. Harika tasarımların yapılabilmesine olanak tanıyan yazılımda çeşitli şablon ve grafik mevcut.

4. Inkscape

Vektör tabanlı çizim yazılımı Inkscape Mac, Windows ve Linux platformlarında yer alıyor. Açık kaynak kodlu programı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. SVG formatında dosya düzenleme ve oluşturma işlevine sahip olan yazılım, çeşitli dosya formatlarını destekler.

5. Krita

Ücretsiz çizim programı Krita, 100’den fazla fırça desteği ile dikkat çekiyor. Basit bir kullanıma sahip olan program, tasarım konusunda tecrübesi olmayan kullanıcılar için harika bir seçenektir. Program üzerinden profesyonel düzeyde tasarımlar da oluşturabilirsiniz.

6. GIMP

Gelişmiş görüntü işleme yeteneğini içerisinde barındıran GIMP, 100’den fazla eklenti ile uyumludur. Başarılı bir kullanıcı arayüzü ile birlikte gelen program, özelleştirme seçeneklerine sahiptir. Popüler çizim yazılımını ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

7. ArtRage

Hem profesyonel hem de acemi kullanıcılara hitap eden ArtRage, dosyaları kolay bir şekilde içe ya da dışa aktarmanıza imkân tanır. Logo, illüstrasyon ve video oyunu konsepti gibi tasarımlar yapabilmenizi sağlayan programı kullanabilmek için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

8. Vectr

Vektör tabanlı görseller tasarlamak için harika bir seçenek olan Vectr, basit bir kullanıma sahiptir. Gelişmiş özellikler ile dikkat çeken program ChromeOS, Linux, Windows ve Mac dahil olmak üzere birden çok işletim sistemiyle uyumludur.

Çizim programları listesinde yer almayan fakat çok beğendiğiniz bir program var mı? Varsa bu yazılımı yorumlar kısmından paylaşarak diğer kişilere tavsiyede bulunabilirsiniz. Ayrıca indirilmesi gereken bilgisayar programları listesine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version