Çin Yarasaların İncelenmesini Yasakladı: Bilim Dünyası Tepkili

Salgın nedeniyle dünya genelinde çok büyük bir tepki çeken Çin, yarasaların incelenmesini yasakladı. Yarasalar salgının ana kaynağı olarak görülüyordu.

Çin Halk Cumhuriyeti bugüne kadar aldığı kararların neredeyse tamamında tepkilere neden oldu. Araştırmacıların ve gazetecilerin Çin mağaralarında yarasa incelemesine başlaması ülkenin tepki göstermesine neden olmuştu. Bu mağaralar daha önce Sars salgını için yoğun bir inceleme altındaydı.

Çin hükümeti yarasaları incelemek isteyen araştırmacılara ve gazetecilere bunu yapmamaları konusunda kesin talimat verdi. Fakat yine de birçok gazeteci ve araştırmacı virüsü araştırmak için bu mağaralara gitti. Şimdiye kadar çok fazla örnek toplandı.

Çin yarasaların incelenmesini istemiyor

Çin hükümeti tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, yarasaların incelenmesi doğru bulunmuyor. Yapılan resmi açıklamada araştırmaların yeni salgınlara neden olabileceği ifade ediliyordu.

Çin yarasaların incelenmesini

Araştırmalar sonucunda elde edilen numunelerin tamamına el konuldu. Sadece hükümet tarafından desteklenen gazeteciler ve araştırmacılar buralarda çalışma yapabilecek hükmüne yer verildi. Yani hükümetin izin verdiği kişiler dışındakiler kesinlikle buralarda çalışma yapamayacak.

Pekin Denetleme Bürosu bu konuda çok aktif çalışıyor. Birçok Çin vatandaşı mağaralarda nöbette. Hükümet tarafından tutulan bu kişiler, mağaralara gazeteci ve araştırmacıların girmesini engelliyor. Ayrıca birçok iş makinesi mağaraların bulunduğu yolda duruyor.

Koronavirüs salgını yine bu mağaralar nedeniyle ortaya çıkmıştı. Şimdi ise yapılan araştırmalar ile birlikte, daha farklı argümanlar ortaya atılabilir. Peki sizce bu mağaralarda yarasalar ile ilgili araştırmalar devam etmeli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version