Çin ve ABD mücadelesi sosyal medya üzerinden devam ediyor

Tüm dünyanın gözünü diktiği Çin ve ABD mücadelesi çok daha sert bir hale gelmeye başladı. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Teknoloji alanında en ileri ülkeler olarak bilinen ABD, giderek eski konumunu kaybetmeye başladı. Özellikle yapay zeka gibi konularda Çin biraz daha öne geçmeye başlıyor diyebiliriz. ABD kendi teknoloji faaliyetlerini özel şirketler aracılığı ile yürütüyor. Çin ise ondan biraz daha farklı bir stratejiye sahip.

Çin tarafından yapılan teknolojik çalışmalar genellikle devlet destekli oluyor. Bu nedenle arkasına 1 milyardan daha fazla kişiyi alan Çin, biraz daha avantajlı kalıyor diyebiliriz.

Çin ve ABD mücadelesi nereye doğru gidiyor

Bu ikili arasında devam eden mücadele karşılıklı kısıtlamalar ile devam ediyor. Mesela şu anda Çin’de Facebook ve Instagram gibi platformları kullanmak yasak. Öte yandan bunlar ABD’nin en büyük sosyal medya şirketleri olarak görülüyor.

Çin ve ABD mücadelesi

Tüm bu engellemeler üzerine ABD, Huawei ve TikTok üzerinde yoğun baskı kurmaya başladı. Son zamanlarda Çin, herkesin oynadığı ABD merkezli oyunların da yasaklanmasına neden oldu. Bu durum ABD’nin iyice öfkelenmesine yol açtı.

2020 yılını geride bıraktığımız şu günlerde, ikili arasında devam eden mücadele çok daha sertleşecek gibi görünüyor. Özellikle de Çin bazı baskılarda devam ederse ABD bunu pek hoş karşılamayacak diyebiliriz. Sizce ikisi arasında devam eden mücadele nasıl sonuçlanacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version