Çin ABD’den Tedarik Zincirlerini Serbest Bırakmasını İstedi

Uzun bir süredir araları bozuk olan Çin ve ABD ticaret savaşlarını devam ettiriyor. Özellikle de ABD tarafından yapılan tedarik engellemeleri Çin ile olan sorunların temelini oluşturuyor.

ABD şu anda dünyanın en büyük teknoloji güçlerini kendi çatısı altında bulunduruyor. Google, Microsoft ve Tesla gibi firmaların ABD merkezli olması ve güçlü yazılımlar üretmesi Çin gibi ülkeleri zor durumda bırakıyor. Böyle bir durumda ayakta kalmak isteyen Çin, tedarik kısıtlamalarını kaldırmaya gayret ediyor.

Çin önemli açıklamalar yaptı

Çin’li hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, çok önemli başlıklar vardı. birçok yetkili ABD’yi zorba olmakla suçlarken, aynı zamanda tedarik engellerini kaldırmasını istedi. Ancak şimdilik ABD buna pek yanaşmayacak gibi görünüyor.

ABD ve Çin arasında devam eden ticaret savaşları nedeniyle, şimdilik Huawei firmasına gerekli yazılımlar sağlanmıyor. Bu durum her ne kadar Huawei üzerinde moral bozucu olsa bile, ABD yine durmadı. Video güvenlik teknolojileri geliştiren şirketlere de engeller koyan ABD, bunu daha da genişletebilir.

Çin ve ABD mücadelesinde ortamın iyice kızıştığı dönemlerden geçiyoruz. Özellikle de ABD, Çinli yetkililerin sözlerine pek kulak asmıyor. Çin defalarca kendi üzerinde yaratılan tedarik engellerinin kaldırılmasını talep etti. Bakalım ilerleyen günlerde ikili arasında mücadele hangi boyutlara ulaşacak.

Exit mobile version