Chrome Tarafından Engellendi Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Chrome tarafından engellendi sorunu yüzünden bazı dosyaları indiremiyor musunuz? Nasıl devre dışı bırakacağınızı öğrenin.

Chrome Tarafından Engellendi Sorunu ve Çözümü

Chrome tarafından engellendi sorunu yüzünden bilgisayarınıza düzgün bir şekilde program ya da dosya indiremiyor musunuz? Google’ın web tarayıcısı, şüpheli bulduğu dosyaların indirilmesini otomatik olarak engeller ancak bu dosyaların tamamen güvenli olduğunu düşünüyorsanız bu sorunu aşmanızı sağlayacak yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Bu yöntemlere geçmeden önce Chrome’un belirli dosyaların indirilmesini engellemesinin sebebinin bu dosyaların cihazınıza zarar verebilme ihtimalinin yüksek olmasından kaynaklandığını bir kez daha belirtmek gerekiyor.

Bu özelliği devre dışı bırakmak, cihazınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı açık hedef yapabilir. Bu nedenle sadece indirdiğiniz dosyanın tamamen güvenli olduğunu düşünüyorsanız devre dışı bırakmalısınız.

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Chrome Tarafından Engellendi Bildirimini Kapatma

Standart koruma etkin olduğunda sadece indirilen dosyaları tarama işlemi gerçekleştirilmekle sınırlı kalınmaz aynı zamanda güvenli olmayan web siteleri de kontrol edilir.

Güvenli olmayan web siteleri ise Google tarafından işaretlenen ya da güvenlik sertifikasına sahip olmayan web siteleridir. Zararlı bir web sitesi, sizin verilerinizi çalmak için zararlı kod içeriyor olabilir ya da verilerinizi çalmak için başka bir web sitesini taklit ediyor olabilir.

İkinci ihtimale örnek olarak Instagram’ın klon sitesi verilebilir. Bu web sitesi, Instagram’ın arayüzü ile aynı arayüze sahip olacaktır ancak oturum açmaya kalkıştığınızda kutunun içine girmiş olduğunuz bilgiler kötü niyetli kişilere ulaştırılacaktır.

Bu çok yaygın bir dolandırıcılık yöntemidir. Bu nedenle Google da bu web sitelerini düzenli olarak tespit edip engelliyor. Yine de bu önlemler bazen yeterli olmayabilir. Bu tür kötü bir amaç için geliştirilen web siteleri bazen bütün güvenlik önlemlerini atlamayı başarabilir.

Bu durumda bilinçli bir internet kullanıcısı olmanın çok büyük bir faydası görülüyor. İnternette gezinirken temkinli bir şekilde hareket ederseniz, her web sitesine önemli bilgilerinizi girmez ve bu web sitelerinden cihazınıza dosya indirmezseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız ama yine de her ihtimale karşı Google’ın bu özelliğini devre dışı bırakmamanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version