Chrome Gece Modu Nasıl Etkinleştirilir?

Chrome gece modu açma adımları neler? Google Chrome'u koyu temada kullanmak için sıraladığımız adımları takip edin.

Google Chrome gece modu nasıl açılır? Bu soru, geceleri karanlık bir ortamda internette gezinirken gözlerin yoğun ışık almasını engellemek için kullanılabilecek bir özellik olan koyu modun nasıl etkinleştirileceğini merak edenlerin sorduğu soruların başında geliyor.

Siz de Google Chrome’da koyu mod açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Chrome Gece Modu Etkinleştirme Adımları

Google Chrome, Microsoft’un Windows işletim sistemine getirdiği özellik ile uyumlu olarak çalışan bir koyu moda sahiptir. Bu özelliği kullanabilmek için Chrome’da ekstra bir işlem gerçekleştirmenize gerek yoktur.

Windows işletim sistemli bilgisayarınızdaki uygulamalardaki varsayılan rengi eğer açıktan koyuya çevirirseniz Chrome’un da renkleri koyu ağırlıkta olacaktır.

Chrome’u koyu temada kullanmak için öncelikle masaüstünü açıp boş bir alana sağ tıklamanız ve ardından “Kişiselleştir” seçeneğine basmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra kişiselleştirme seçeneklerinin olduğu bir pencere açılacaktır.

Bu pencerenin sol kısmından “Renkler” bölümünü bulup üzerine tıklayın. Varsayılan Windows modu ile varsayılan uygulama modunu “Koyu” olarak değiştirin. Bu seçenekleri göremiyorsanız “Renginizi seçin” kısmından “Açık” değerini “Koyu” yapın.

Koyu seçeneğini göremiyorsanız işletim sisteminizi güncellemeyi deneyin. İşletim sisteminiz eğer güncel değilse bu seçenek sizde mevcut olmayabilir. Bununla birlikte işletim sisteminizin sürümü de karanlık temayı desteklemeyebilir. Bu noktada yükseltme dışında başvurabileceğiniz bir çözüm yolu bulunmuyor.

Chrome Gece Modu Nasıl Kapatılır?

Chrome Gece Modu Nasıl Kapatılır?

Google Chrome’u normal ayarlara döndürmek için öncelikle kişiselleştirme seçeneklerinden renkleri bulmak ve Windows’un renk ayarını “açık” olarak değiştirmek gerekiyor.

“Renginizi seçin” bölümünden Windows’un rengini koyu olarak ayarladıktan sonra Google’ın web tarayıcısı da yeniden açık renkler göstermeye başlayacaktır.

Bunu yapmadan önce koyu renkler kullanmanın çok fazla avantajı olduğunu hatırlamalısınız. Karanlık mod, daha az güç kullanır. Göz yorgunluğunu ve göz kuruluğunu azaltır. Işığa duyarlı olan kişilerin açısından oldukça faydalıdır.

Exit mobile version