ChatGPT Yasaklayan Ülkeler Arasına Almanya da Girebilir

ChatGPT yasaklayan ülkeler arasında Almanya da yer alabilir mi? Bu soru, Alman yetkilinin açıklamasından sonra merak ediliyor.

ChatGPT Yasaklayan Ülkeler

ChatGPT yasaklayan ülkeler arasına Almanya da katılabilir. Almanya’nın kişisel veri güvenliği ile ilgili endişelerden dolayı OpenAI tarafından geliştirilip sunulan sohbet botu olan ChatGPT’yi yasaklayarak İtalya’yı takip edebileceğini ileri sürdü.

Almanya’nın veri korumadan sorumlu görevlisi Ulrich Kelber, pazartesi günü Handelsblatt isimli gazeteye ülkenin İtalya’nın yakın tarihte ChatGPT ile ilgili kararına benzer bir karar alabileceğini veya buna benzer bir yaptırım uygulayabileceğini söyledi.

ChatGPT Yasaklayan Ülkeler Arasında Almanya Olacak mı?

Almanya’nın şu anda ChatGPT’yi kesinlikle yasaklayacağını söylemek doğru olmaz. OpenAI tarafından eğer yetkililer tarafından yerine getirilmesi söylenen istekler karşılanırsa İtalya başta olmak üzere böyle bir adım atmaya hazırlanan diğer ülkeler de OpenAI’a olan bakış açısını değiştirebilir.

Almanya’da OpenAI’ın sohbet botunun engellenme olasılığı tartışılırken İrlanda gibi bazı ülkelerin de İtalya ile iletişime geçtiği bildirildi.

Reuters’a konuşan İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) sözcüsü, İtalyan yetkililer ile görüşmelerin sürdüğünü, bu konu ile ilgili tüm AB veri koruma yetkilileri ile irtibata geçileceğini belirtti.

İtalyan Veri Koruma Otoritesi, ChatGPT’nin gizlilik kurallarını ihlal edildiği söylentilerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçmiş ve OpenAI’ın özellikle 13 yaşındaki çocuklara karşı yeterince önlem almadığını gerekçe göstermişti.

İtalya tarafından OpenAI’a belirli bir süre verildi. Bu sürenin sonunda gerekli aksiyonların alınmaması hâlinde İtalya’nın ChatGPT’ye tamamen veda etmesi muhtemel görünüyor.

Exit mobile version