OpenAI, ChatGPT’nin Tembellik Sorununu Çözdü

OpenAI, ChatGPT'nin tembellik sorununa çözüm olacak bir güncelleme yayımladı. Peki, sorun tamamen ortadan kalktı mı?

OpenAI, ChatGPT'nin Tembellik Sorununu Çözdü

OpenAI, GPT-4 Turbo’nun güncellenen sürümünde kod yazma gibi görevleri önceki sürüme göre daha ayrıntılı bir şekilde ele aldığını ve modelin bir görevi tamamlamaktaki isteksizliğini azaltmayı odaklandığını açıkladı.

Bazı ChatGPT kullanıcıları son zamanlarda sohbet botunun kendisinden gerçekleştirmesi istenen görevleri tamamlamayı sıklıkla reddetmesinden ya da kodları yarıda kesmesinden şikâyet etmeye başladı.

ChatGPT’nin Tembellik Sorunu Bazıları İçin Devam Edebilir

OpenAI tarafından sunulan son güncelleme, GPT-4’ün Nisan 2023 gibi yakın bir tarihteki bilgiler ile eğitilmiş bir sürümü olan GPT-4 Turbo sürümü için sunuldu. Bu, eğitimde Eylül 2021’den önceki verilerin kullanıldığı sürümü kullananların hâlâ aynı tembellik sorununu yaşayabileceği anlamına geliyor.

OpenAI, güncelleme ilgili yayımladığı yazıda, API aracılığıyla GPT-4 kullananların yüzde 70’inden fazlasının daha güncel veri ile eğitilmiş olması nedeniyle GPT-4 Turbo’ya geçtiğini belirtti.

Şirket, gelecek birkaç ay içinde GPT-4 Turbo’nun genel kullanıma sunulacağını ve GPT-4 Turbo’ya yönelik daha fazla güncellemenin geleceğini ifade etti. Bu, kullanıcıların metin istemi kullanarak görüntü oluşturma gibi pek çok özelliğe erişmesine olanak tanıyacak.

Exit mobile version