ChatGPT’de Ödeme Duvarını Atlatan Hata!

ChatGPT'nin Plus abonelerine sunduğu Bing entegrasyonundan geçici bir süreliğine vazgeçildi. Nedeni ise oldukça şaşırttı.

ChatGPT'de Ödeme Duvarını Atlatan Hata!

ChatGPT, Bing ile entegrasyonu duyurduktan kısa bir süre sonra kullanıcıların ödeme duvarlı web sitelerini atlamak için kullanabileceğini keşfetmesi üzerine Bing ile tarama özelliğini geçici olarak devre dışı bıraktı.

OpenAI, özelliği geçen hafta ChatGPT Plus abonelerine özel olarak tanıtmıştı. Kullanıcıların bu sayede sohbet botunun mobil uygulamasındaki arama özelliği ile sorularına daha kısa sürede daha etkili yanıtlar alması mümkün hâle geldi.

Yapay zekâ araştırma şirketi, ChatGPT’nin verilerinin 2021 yılına kadar olmasından ötürü yeni özelliğin güncel verilere erişilmesi için yararlı olmasını umuyordu ancak OpenAI, bir blog yazısında özelliğin duyurusunda değişiklik yaptı ve kullanıcıları son değişiklik hakkında bilgilendirdi.

ChatGPT’nin Bing ile Tarama Özelliği Kaldırıldı

Şirket, Bing ile göz atma özelliğinin beta sürümünün içerik üreticilerinin haklarının göz önünde bulundurulduğunu ve bu konuda çok dikkatli davranılarak özelliğin devre dışı bırakıldığını ifade etti.

OpenAI’dan Michael Schade, “Beta sürümünü mümkün olan en kısa sürede geri getirmek için çalışıyoruz, anlayışınız için teşekkür ederiz!” dedi.

Schade, özelliğin geçici olarak kaldırılmasına gerekçe olarak Bing ile tarama özelliğinin içeriklerin istenmeyen şekillerde görüntüleyebilmesine neden olmasını gösterdi ancak Windows Central tarafından paylaşılan bilgilere göre bu özellik, kullanıcıların ödeme duvarlarını aşmasını sağlıyordu.

Sohbet botu, henüz beta sürümünde olan bu özellik dolayısıyla bir nevi tüm ödeme duvarına sahip web sayfalarını görüntüleyebiliyordu.

Exit mobile version