ChatGPT iPhone ve iPad Cihazınıza Nasıl İndirilir?

OpenAI'nin yapay zeka uygulaması ChatGPT web sürümünden sonra artık mobil sürümle de kullanıcıların karşısına çıktı. ChatGPT, artık iOS işletim sistemi bulunan tüm cihazlarda. Peki bu uygulama nasıl indirilir? İşte detaylar...

Devrim niteliğindeki ve tartışmalı yapay zeka sohbet robotu ChatGPT artık iPhone veya iPad cihazları için özel bir uygulama olarak kullanıma sunuldu. ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, geçtiğimiz hafta iOS için resmi ChatGPT uygulamasını yayınladı. ChatGPT’nin 2022’nin sonlarında ilk kez ortaya çıkmasından bu yana, mobil cihazlarda piyasaya akın eden tüm sahte ve taklit uygulamalar göz önüne alındığında şirketin akıllıca bir hareket yaptığını ifade edebiliriz.

ChatGPT iOS için Yeni Bir Özellik Sunuyor

Ücretsiz ChatGPT uygulaması, çoğunlukla birçok isteminize kapsamlı yanıtlar sağlayan web sürümünden bekleyeceğiniz her şeyi yapar. Bing Arama sayesinde gerçek zamanlı bilgilere bile erişebilirsiniz. Bu ChatGPT’nin daha önce hiç yapamadığı bir şeydir. iOS uygulamasına özel yeni bir özellik bulunuyor. Artık ses tanımayı kullanarak ChatGPT’ye sorular sorabilirsiniz.

iPhone veya iPad’inize ChatGPT’yi yüklemek istiyorsanız, size uygulamayı nasıl indireceğinizi, hizmete nasıl kaydolacağınızı, en büyük ve en karmaşık sorularınızın yanıtlarını almak için ChatGPT’yi nasıl kullanacağınızı göstereceğiz. Haydi başlayalım.

ChatGPT’yi iPhone veya iPad Cihazınıza İndirin

Daha önce bahsedildiği gibi, ChatGPT gibi davranan bir ton üçüncü taraf uygulama bulunuyor. Bu yüzden doğru olanı indirirken dikkatli olmalısınız. App Store’da arama yaptığınızda karşınıza çıkan uygulamanın geliştiricisi OpenAI ise bunun doğru olduğunu bilmeniz gerekir.

ChatGPT’yi Kullanmak için Oturum Açın veya Bir Hesap Oluşturun

Halihazırda bir hesabınız varsa, “Oturum Aç” düğmesine basın. Mevcut e-posta adresiniz ve şifrenizle oturum açın.

Bunu yapmazsanız, Apple Kimliğinizi, Google hesabınızı veya e-postanızı kullanarak kolayca bir hesap oluşturabilirsiniz. Daha sonra adınızı ve doğum tarihinizi girmeniz (13 yaş ve üzeri kişiler ChatGPT’yi kullanabilir, ancak reşit olmayanlar bir ebeveynin iznine ihtiyaç duyabilir) ve gerçek bir kişi olduğunuzu doğrulamak için telefon numaranızı yazmanız istenecektir.

Son olarak, ChatGPT’nin yanıtlarının yanlış olabileceği ve sohbetler yapay zeka eğitmenleri tarafından incelenebileceği için hassas bilgileri paylaşmamanız gerektiği konusunda sizi uyaracağı tek bir karşılama sayfası göreceksiniz. ChatGPT’yi kullanmak için Devam’a basın.

iPhone veya iPad’inizde ChatGPT Kullanma

Artık ChatGPT’yi tıpkı web tarayıcınızda yaptığınız gibi kullanabilirsiniz. Ancak kullanıcı arayüzü mobil cihazlarda biraz farklı bir görünüme sahiptir.

ChatGPT’ye bir soru sormak için ekranın alt kısmında “Mesaj “yazan metin alanına dokunun. Yeni özellik olan sesi metne dönüştürme özelliğini kullanmak istiyorsanız, metin alanının en sağındaki ses simgesine dokunun. ChatGPT, mikrofonunuza erişim izni steyecektir. Erişim sağladıktan sonra, istediğiniz kadar konuşabilirsiniz. Kaydı durdurmak için dokunun. İsteminizi ChatGPT’ye göndermek için “Enter” düğmesine basın.

Sağ üstte, ChatGPT’nin sohbetlerinizi yeniden adlandırmanıza, sohbetlerinizi silmenize, geçmişinizi görüntülemenize, ayarlarınızı yönetmenize ve yeni bir sohbet başlatmanıza olanak tanıyan menüsüne erişebilirsiniz.

Ayarlarınızda, OpenAI’nin en güncel dil modeli olan GPT-4’e erişmenizi sağlayan ve talebin yüksek olduğu ve ücretsiz kullanıcıların kilitlenebileceği durumlarda bile ChatGPT’ye erişim sağlayan ChatGPT Plus’a abone olabilirsiniz. Ayrıca tüm yeni özelliklere erken erişim elde edeceksiniz. ChatGPT Plus için aylık 20 dolar ödemeniz gerekece. Ancak bu gelişmiş özellikleri ve garantili erişimi istemiyorsanız, iOS’ta ChatGPT için ödeme yapmanız gerekmez.

ChatGPT, Yakında Android Cihazlara da Gelecek

iOS’ta ChatGPT şu anda ABD ile sınırlıdır. Ancak önümüzdeki haftalarda diğer ülkelere de yayılacaktır. Ayrıca Android kullanıcıları için müjdeli bir haber vermek istiyoruz. OpenAI, ChatGPT’nin yakında Android cihazlara geleceğini söylüyor.

Exit mobile version