Google’dan ChatGPT Gibi Sohbet Botu Geliyor

Google'dan ChatGPT gibi sohbet botu geleceğine dair iddialar kesinlik kazandı. Şirketin CEO'su, şirketin planlarını açıkladı.

Google'dan ChatGPT Gibi Sohbet Botu Geliyor

Google’ın ChatGPT gibi sohbet botu geliştirdiğine yönelik öne sürülen iddialar, Google CEO’su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklama ile doğrulandı.

Pichai, şirketin yapay zekâ alanındaki çalışmalarına dair önemli bir açıklamada bulundu. Bu açıklamaya göre şirketin daha önceden duyurduğu LaMBDA adlı sohbet botu, ChatGPT’ye rakip olarak kullanıcıların kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

Google’ın ChatGPT Gibi Sohbet Botu Ne Zaman Çıkacak?

Şirketin CEO’su Pichai, şirketin yapay zekâ araçlarından birinin bile ne zaman kullanıma sunulacağına dair bilgi paylaşmadı.

Bununla birlikte kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerinin çoğunun 8 Şubat 2023 tarihinde ortadan kalkması bekleniyor. Bu tarihte Google’ın planladığı etkinlik gerçekleşecek. Bu etkinlikte şirketin yenilikleri ve planlarına değinilecek.

LaMBDA, ilk olarak 2021 yılında yayımlanan blog yazısında tanıtılmıştı. Bu yazıda aracın yeteneklerinin senelerden beri geliştirilmekte olduğu ifade edilirken GPT-3 ve BERT de dahil olmak üzere birçok yeni dil modeli gibi Google Research’ün 2017 yılında geliştirdiği Transformer’ı temel aldığı aktarılmıştı.

Aracın kullanıma sunulmasında acele edilmemesinin en önemli nedeni olarak da aracın kötüye kullanımının önüne geçmek olduğuna işaret edilmişti.

Bunun haricinde ChatGPT gibi yapay zekâ destekli sohbet botlarının yanlış ya da yanıltıcı olabilecek bilgileri kullanıcıya aktarmasını da engellemek gerekiyor. Bu engellenmediğinde kullanıcılar yanlış yönlendirilmiş olur ki bu da oldukça olumsuz sonuçlara yol açabilir.

Google, bu nedenle LaMBDA gibi teknolojiler üzerinde çalışırken en önemli önceliğinin bu tür riskleri en aza indirmek olması gerektiğini düşünüyor.

Exit mobile version