ChatGPT Alternatifi 5 Yapay Zeka Sitesi

Yapay zeka sohbet robotu olan ChatGPT alternatifi 5 platformu sizler için hazırladık. Gelin birlikte inceleyelim.

Yapay zeka sisteminin gelişmesi sonrasında insanlar özellikle ChatGPT kullanarak ulaşmak istedikleri metinlere oldukça kısa bir süre içerisinde ulaşıyorlar. Son dönemde oldukça popüler haline gelen ChatGPT ile birlikte kullanıcılar, yapay zekanın nimetlerinden faydalanmanın peşine düştü.

OpenAI tarafından geliştirilen dil modeli, yapay zeka teknolojisini kullanarak geliştirildi. İnsanlarla doğal bir dilde etkileşim kurabilen ChatGPT, kullanıcıların sorularını ve isteklerini doğru şekilde anlayarak onların aradıkları yanıtları kısa süre içerisinde uzun metinler halinde iletmesiyle dikkat çekiyor. Büyük bir veri algoritmalarıyla desteklenen yapay zeka modelinin amacı insanlara yardımcı olmak ve onlarla etkileşim halinde olmak amacıyla tasarlandı.

Bu yapay zeka modülünü insanlar çeşitli alanlarda kullanabiliyorlar. Ancak ChatGPT ile ilgili bazı sorunlar da olmuyor değil. Bunlardan bir tanesi de kapasite aşımı. ChatGPT’ye üye olan birçok kullanıcı bulunuyor. Ancak yapay zekanın belli bir kapasiteye sahip olduğunu dile getirmemizin nedeni üye sayısının kısıtlı olması. Bu platformu kullanan belirsiz miktarda kullanıcının olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu nedenle bazen ChatGPT tarafından kapasite aşımı mesajı alırsanız şaşırmayın. Böyle bir durumun yaşanması halinde ise sizlere bir çözüm yolu olarak alternatif yapay zeka platformlarından bahsedeceğiz.

ChatGPT şu an için en popüler AI sohbet robotu olsa da başka seçeneklerinizin olduğunu unutmayın. Aşağıda, ChatGPT’ye giriş sağlayamamanız halinde bu boşluğu doldurabilecek diğer sohbet robotlarının olduğu bir liste oluşturduk. Gelin bu listeye birlikte göz atalım.

1- Microsoft’un AI Destekli Bing Aracı

En çok kazanan teknoloji devlerinden birisi olan Microsoft, bu konuda sizin imdadınıza yetişen şirketlerden bir tanesi. Microsoft, yapay zeka destekli Bing aracı ile size bir alternatif oluşturuyor. Ancak bu aracı kullanmak biraz zor olabilir. Erişimi elde ettikten sonra Bing‘in garip ve ürkütücü yanıtlar vermemesi yönünde ona uyarılarda bulunabilirsiniz. Ayrıca Bing’e kaydolmadan kullanma şansınız da bulunuyor.

2- Google Bard

AI modüllerinden birisi olan Google Bard yine erişim sorunu yaşayabileceğiniz ancak OpenAI’nin ChatGPT’sinden daha az bir yoğunluğun olduğunu gördüğümüz bir platform. Yine bu platformu kullanabilmeniz için bir bekleme listesinde yer alabilirsiniz. Yalnız burada bir uyarıda bulunmamız gerekiyor. Şu anda bu alana erişebilen kişiler test kullanıcıları. Yani beta sürümünde olduğu için beklentileri biraz karşılayamayabilir. Google Bard’ı bu listeye koymamamızın amacı tam erişime açıldıktan sonra dikkate değer olacağını düşünmemiz.

3- Jasper

İş odaklı yapay zeka modüllerinden birisi olan Jasper, size sunacağımız alternatifler arasında yer alıyor. İş odaklı kullanıcılar, bu yapay zekayı ChatGPT’den daha fazla kullanır. Blogları, reklam materyallerini ve sosyal medya metinlerini rahatlıkla oluşturabileceğiniz bir AI olarak Jasper’ı sizlere önerebileceğimiz bir platform olarak listemizde yer veriyoruz.

4- YouChat

ChatGPT’ye oldukça benzeyen bir AI olarak YouChat karşımıza çıkıyor. ChatGPT gibi kadar yetenekli olmasa da onun da daha ince bir versiyonu bulunuyor. Burada YouChat’e şarkı sözü bile yazdırabilirsiniz. ChatGPT’nin yaptığı tarzda cevaplar alma olasılığınız oldukça yüksek. ChatGPT’den farklı olarak YouChat, size yanıt verdikten sonra bu yanıtı sağladığı kaynakları listeliyor. Bir arama aracı olmaya odaklansa da yine de ChatGPT gibi sorulara cevap verme konusunda oldukça iyi bir iş çıkarır.

5- ChatSonic

Bu yapay zeka modeli ücretli abonelik gerektiren bir modele sahip. ChatGPT modeli şeklinde tasarlanan ChatSonic aslında daha iyi bir sürüm olarak pazarlanıyor. Ücretsiz deneme sürümü bulunuyor ancak deneme süresi bittikten sonra size ayda 13 dolar gibi bir maliyet çıkarıyorlar.

Peki ChatGPT Hangi Özelliklere Sahiptir?

Yapay zeka sohbet aracı olan ChatGPT’nin birçok özelliği vardır. Bunların arasından sizler için en önemli olanlarını şu şekilde listeleyelim:

Bu özellikler, ChatGPT’nin kullanıcılarla etkileşimde bulunabilmesini, onların sorularını yanıtlayabilmesini ve çeşitli alanlardaki bilgi ihtiyaçlarını karşılayabilmesini mümkün kılar.

Exit mobile version