Character.AI Nedir? Nasıl Kullanılır?

Character.AI nedir, nasıl kullanılır, karakter oluşturma nasıl yapılır? Bu ve bunun gibi çok sık sorulan sorulara hızlıca yanıt bulun.

Character.AI Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hayran kurguları ilk kez ortaya çıkmıyor ama yapay zekâ sayesinde bambaşka bir seviyeye taşınıyor. Bu yazıda olduğunuza göre muhtemelen en büyük örneklerinden birini çoktan keşfettiniz ve Character.AI nedir gibi sorulara detaylı bir cevap arıyorsunuz.

Tarihin en etkili insanlarından tutun da dünyanın en zengin insanlarına, dizi karakterlerinden kitap karakterlerine kadar istediğiniz herhangi bir karakter ile bire bir diyaloğa girmenizi sağlayacak bir yapay zekâdan bahsediyoruz.

Yazının ilerleyen kısımlarında değineceğimiz kısımlarda siz de göreceksiniz ki bu bir sohbet botundan çok daha fazlasıdır. Daha önce hiç Darth Vader karşınıza çıksa aranızda nasıl bir sohbet geçeceğini düşündünüz mü? Bunu öğrenmenin artık mükemmel bir yolu var.

Character.AI Nedir?

Character.AI, kendisine verilen devasa uzunlukta metni okumak ve metindeki bilgilerden yola çıkarak kullanıcının istemlere yanıt vermek üzere geliştirilen bir bottur.

Her kullanıcı bir karakter oluşturabilir. Bu karakterler tamamen kurgusal da olabilir, gerçek kişilerden de oluşabilir. Örneğin web sitesinde küçük bir arama ile Elon Musk, Mark Zuckerberg gibi isimlerin de mevcut karakterler arasında yer aldığını görebilirsiniz.

Bu karakterlerle direkt sohbet edebilirsiniz ama daha da iyisi, seçeceğiniz birkaç karakteri bir grupta toplayabilir ve onlarla toplu olarak sohbet edebilirsiniz.

Character.AI Nasıl Kullanılır?

Bu web sitesinin karakter kütüphanesi oldukça büyüktür. Yaratmak istediğiniz karakter eğer dünya çapında bilinen bir karakter ise muhtemelen daha önce zaten oluşturulmuştur. Bu nedenle yeni bir karakter oluşturmadan önce arama bölümüne gidin ve o karakteri arayın.

Sohbet etmek istediğiniz karakterin üzerine tıkladığınızda sohbet bölümü açılır. Karakter önce kendini tanıtır, daha sonra ona ilk sorunuzu sorabilirsiniz.

Karakteri oluşturan kişi, sizin o karakter ile yaptığınız sohbete erişimi yoktur. Bu nedenle karakterinizle konuşurken çekinmenize gerek yoktur.

Mesaj kutusunun yanındaki mikrofon simgesi, konuşmanızı yazıya çevirmenizi sağlar. Bu sayede hiç yazmakla uğraşmadan direkt konuşabilirsiniz ama bu özelliğin çalışabilmesi için web sitesinin mikrofonunuza erişmesine ihtiyaç duyacağını unutmayın.

Character.AI’da Nasıl Karakter Oluşturulur?

İlk olarak Character.AI’ın ana sayfasında yer alan “Create” (+) simgesine basın. Ardından “Create a Character” seçeneğine tıklayın. “Sign up or Log In” butonuna basarak yeni bir hesap oluşturun ya da hesabınıza giriş yapın.

Bir sonraki aşamada karakterinizin adını, karşılama yazısını yazın. Karakterinizin fotoğrafını, kimlerle konuşabileceğini seçin ve diğer özelleştirmeleri yapın.

Character.AI Ücretsiz mi?

Evet, Character.AI kullanımı ücretsizdir ama ücretli versiyonu da vardır. Ücretli planda botların size yanıt verme süresi daha kısadır. Bununla birlikte yeni özelliklere erkenden erişim imkânına sahip olursunuz.

Yeni özellikleri ilk deneyen kişilerden biri olmak isterseniz premium sürümü de tercih edebilirsiniz. Amacınız sadece biraz eğlenmek ise ücretsiz versiyonla sınırlı kalabilirsiniz.

Exit mobile version