CG Geek, NVIDIA Studio ile Yaptıklarını Paylaştı

Bu hafta NVIDIA Studio, 3D sanatçısı ‘CG Geek’i konuk etti. CG Geek büyük bir bilim kurgu dünyasını rekor sürede nasıl inşa ettiğini anlattı.

Olağanüstü 3D ve animasyon CG Geek, bu hafta NVIDIA Studio ile iddialı bir tasarım görevini tamamladı. Yalnızca üç günde devasa, bilim kurgudan ilham alan bir 3D dünya inşa etti. The Fullness of Time adlı dünyanın yaratılışı, GeForce RTX 4090 GPU tarafından hızlandırıldı.

Bir Bilim Kurgu Dünyası Kurmak İçin 72 Saat

Animatör ve görsel efekt sanatçısı CG Geek, popüler YouTube kanalında gelecek vadeden sanatçılara nasıl başlayacaklarını öğretiyor. Ayrıca en sevdiği 3B uygulaması olan Blender hakkında öğreticiler paylaşıyor. CG Geek “açık kaynak ve topluluk sınırları daha da zorlamak için her zaman birbirini zorluyor” dedi.

CG Geek, bu sınırların ne kadar zorlanabileceğini görmek için geçen hafta CES’in bir parçası olarak, NVIDIA Studio teknolojileri ve GeForce RTX 4090 GPU’su tarafından desteklenen tamamen işlenmiş ve animasyonlu bir projeyi yalnızca üç gün içinde bir araya getirerek süreli bir tasarım mücadelesi başlattı.

Sanatçı, proje için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanılacak bir tür için topluluğunu Instagram, Twitter ve YouTube’da anket yaptı.

Bilim kurgu açık ara kazanandı. Bu yüzden uzak bir gelecekte bir şehir silüetinin nasıl görüneceğini tasavvur etti. İlk adım, alanı fütüristik 3D binalar ve gökdelenlerle doldurmaktı.

CG Geek, Blender’da basit şekiller oluşturdu ve bunları gerçek dünyadaki binaların boyutlarına uyacak şekilde ölçeklendirdi. Daha sonra, Blender’a yeni eklenen ve 3B modellemenin önemli bir yönü olan geometri veya coğrafi düğümleri eklemeden önce güzel dokulu yapılar oluşturmak için malzemeler ve yansımalar ekledi.

Coğrafi düğümler prosedürel iş akışlarını neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Geleneksel nesne oluşturma süreci, bir araçtan sonra kullanılan ve her adım yalnızca manuel geri alma işlemleriyle geri alınabilen doğrusal bir model izler. Coğrafi düğümler, az miktarda veri kullanarak inanılmaz derecede ayrıntılı sahneler oluşturmak için doğrusal olmayan, tahribatsız iş akışlarına ve nesnelerin örneklenmesine olanak tanıyor.

NVIDIA Studio Konuğu CG Geek GeForce RTX 4090 GPU’sunu Kullandı

CG Geek, fotoğraflardan gerçekçi üç boyutlu modeller oluşturmak için iPhone’unu kullanarak nesneleri tarıyor. Daha sonra, GeForce RTX 4090 GPU’su tarafından mümkün kılınan 30 GPU hızlandırmalı özellikten biri olan ayrıntılı doku uygulaması için Adobe Photoshop’u kullanıyor. CG Geek, görüntü kalitesini yükseltmek için yapay zeka kullanan RTX hızlandırmalı Super Resolution (Süper Çözünürlük) özelliğinin, tüm eser boyunca dokuları dışa aktarma konusunda oldukça yararlı olduğuna da paylaşıyor.

Sanatçı, istediği görüntüye ulaşana kadar eserindeki bilim kurgusal binalara sarmaşıklar ve yıpranma gibi ince ve gerçekçi detaylar ekliyor.

Görevini yerine getirirken deneyimlediği süreç, birkaç dakika içinde ayrıntılı, düşük poli bilimkurgu binaları inşa etmeye yönelik kısa bir eğitici videoda da ele alınmış.

CG Geek’in RTX 4090 GPU’su, böylesine ayrıntılı bir ortamda etkileşimli, fotoğraf gerçekçiliğinde hareket için Blender Cycle’ın RTX hızlandırmalı, yapay zeka destekli OptiX ışın izleme özelliğini kullanmasına olanak tanıyor. Bu, bekleme sürelerini neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor ve CG Geek’in hayal gücüyle eşzamanlı eser yaratmasına olanak tanıyor.

Sanatçı, animasyonların yanı sıra kum ve su gibi detaylar için gerçekçi dokuları hızlı ve kolay bir şekilde uyguluyor. Son renderlarsa Blender Cycles’ta RTX hızlandırmalı OptiX ışın izleme ile hızlı bir şekilde tamamlanıyor. CG Geek’in fütüristik metropolü inşa etmesi sadece 21 saatini aldı ve 4K çözünürlükte oluşturmasıysa 10 saat sürdü.

Sanatçı “Şu anda NVIDIA, Blender gibi üç boyutlu görevler için yüksek performanslı GPU’ların başında geliyor” diyor. “Gerçek zamanlı editleme süreçleri için hiçbir şey RTX 4090 GPU’nın hızına yaklaşamaz.”

CG Geek’in çalışmalarına ve eğitici videolarına link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yaratıcı Süreçler NVIDIA Studio ile Daha Kolay

İçerik üreticiler tutkularını iş fırsatlara dönüştürerek bu işlerden işlerinden gelir elde edebiliyor. NVIDIA Studio bu tarz girişimleri destekliyor ve içerik üreticilerin daha çok şeyi öğrenmelerine, keşfetmelerine ve yaratıcı çabalarını bir sonraki seviyeye taşımalarına yardımcı oluyor:

Teknoloji ve kaynaklarla  GPU hızlandırma ve yapay zeka destekli özelliklerdeki en son gelişmeler, işlerin daha hızlı yapılmasına yardımcı olurken Studio Driversyaratıcı uygulama optimizasyonu ve sistemlere de güvenilirlik sağlıyor.

Eğitimler ile yaratıcı profesyoneller tarafından oluşturulmuş, herkese açık ve ücretsiz yüzlerce seçkin eğitim, amatör içerik üreticilerinin becerilerini geliştirmesi için hızlı püf noktaları ve ipuçlarından detaylı bilgilendirici serilere kadar birçok şey sunuyor.

İlhamla boyutlar arası Stüdyo sanatçılarının, hikaye anlatıcılarının ve saygın yayıncıların üç boyutlu animasyon, video düzenleme, grafik tasarım, fotoğrafçılık gibi yaratıcı alanlardaki yolculukları deneyimlenebiliyor.

NVIDIA Studio standart iş süreçlerinin dışında da içerik üreticileri desteklemeye olanak tanıyor.

Exit mobile version