Çevirimdışı Çalışan 7 Popüler Çocuk Uygulaması

Yaşadığımız bu dönemde her çocuğun elinde telefon ya da tablet görüyorsunuz. Tabii ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor. İşte ebeveynlerin dikkatini çekecek 7 çevrimdışı çocuk uygulaması…

Çevirimdışı çalışan 7 çocuk uygulaması ile karşınızdayız. Günümüzde elinde telefonu, tableti olmayan çocuk sayısı azdır. Her çocuk yemek yerken ya da ailenin meşgul olduğu bir iş varken telefonla ya da tabletle meşgul olur. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar var. Çevrimiçi uygulamalar birçok zararlı reklam içerebiliyor. Aileler, çocuklarının bu reklamları görmesini, bu reklamlardan etkilenmesi ve bilinçaltına atmaları tabii ki istemez. O yüzden bu duruma bir çare olarak çevrimdışı uygulamaların kullanılması büyük önem arz ediyor.

Çocuğunuz eğitici bir uygulamayla bile olsa o uygulamanın interneti kullanıyor olması riski doğuracaktır. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarına telefonu verdikleri zaman yaptıklarını bilmeleri gerekir. Ayrıca karşısına çıkabilecek reklam içeren uygulamalardan onları uzak tutması gerekecektir. Bunu kesin bir çözüm yoluyla engellemek mümkün. Nasıl mı? Çocuğunuzun eğitici bir uygulamayı ya da herhangi bir oyunu oynarken internete bağlanmaması. Yani; çocuğunuzun çevrimdışı uygulamalarda vakit geçirmesi, onun zararlı içeriklerden uzak durmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sizlere çevirimdışı çocuk uygulaması ile ilgili bir rehber hazırladık.

İşte Çevrimdışı Çalışan 7 Çocuk Uygulaması

Sizlere bazı önerilerimiz var. Çocuklarınızın çevrimdışı oynayabileceği oyunlar ve eğitici olan 7 uygulamayı belirledik. Gelin bu uygulamalara ve onların özelliklerine birlikte bakalım…

1- Khan Academy Kids

Khan Academy Kids, 2-8 yaş arası çocuklar için ömür boyu öğrenme ve keşfetme konusunda ilham verecek binlerce aktivite ve kitap içeren ücretsiz, eğlenceli, eğitici bir programdır.

Ödüllü uygulama, erken çocukluk eğitimi uzmanları tarafından, genç öğrencilere matematik, okuma, ses bilgisi, yazma, sosyal-duygusal gelişim ve daha pek çok alanda keyifli bir yolculukta rehberlik etmek için özenle tasarlanmıştır. Anaokulundan ikinci sınıfa kadar yaşa uygun binlerce ders, etkinlik, kitap ve oyun içerir. Akılda kalıcı şarkılar ve yoga videoları ile çocuklarınız hareket ederken, dans ederken ve kıpırdanırken eğlenecek.

Uygulama evde veya okulda öğrenmek için mükemmeldir. Ebeveynler, çocukları için uygulamanın kitaplığından dersler seçebilir. Ayrıca her çocuğun seviyesine göre otomatik olarak ayarlanan kişiselleştirilmiş öğrenme yolunu kullanabilir. Öğretmenler, standartlara göre dersleri hızlı ve kolay bir şekilde bulabilir, ödevler yapabilir ve bir dizi öğretmen aracı aracılığıyla öğrencilerin ilerlemesini izleyebilir.

Khan Academy Kids, sonsuza kadar tamamen ücretsizdir. Reklam ve abonelik yoktur. Ayrıca Super Simple Songs®, Bellwether Media, National Geographic Young Explorer Magazine ve Alo Gives’den kitaplar, şarkılar ve videolar da dahil olmak üzere çocukları etkileşimde tutmak için her zaman yeni içerikler ekleniyor.

2- Papumba: Çocuklar için Oyunlar

Papumba, 30’dan fazla ülkede 2-7 yaş arası çocuklar için 1 numaralı oyun tabanlı eğitim platformudur. 2 ila 7 yaş arası çocuklara yönelik olan uygulama, Lio adında küçük bir korsanın rehber olduğu bir okyanus dünyasında geçiyor. Çocukların önce indirip sonra çevrimdışı oynayabilecekleri 500’den fazla etkileşimli oyun ve öğrenme etkinliği (erken okuryazarlık, bilim, matematik, sanat ve yaratıcılığın yanı sıra sosyal-duygusal becerilere odaklanan) vardır. Böylece ebeveynler, çocuklarının onlarla çevrimdışı oynaması için sevdikleri oyunları indirebilir.

Etkileşimli karakterler olarak maymunlardan koalalara kadar her şeyle dolu bu egzotik ada, renkleri, günümüz hava durumunu, sayıları çizmeyi, hayvan seslerini keşfetmeyi öğrenmenin arka planıdır. Örneğin ana karakter Lio ve Emma ve David de dahil olmak üzere arkadaşları çocuklara her konuda rehberlik ediyor. Sayılar, şekiller ve renkler hakkında bilgi edinmenin yanı sıra; bu uygulama, çocuklara başkalarını önemseme, güven inşa etme ve dünyayı sevme konusunda değerli dersler vermeye odaklanan oyun koleksiyonu için ebeveynlere önerilir.

Örneğin, Lio’s Animal Rescue’da çocuklar denizden çöp toplayacaklar, plastik torbalara hapsolmuş kaplumbağaları kurtaracaklar. Tüm bunları yaparken de hayvanlara ve çevreye özen gösterme konusunda önemli dersler alacaklar. Zero Bullying adlı başka bir oyunda, çocuklardan farklı durumlarda kötülük yapanları durdurmak için hayvan karakterleri sahneye sürüklemeleri istenecek. Bu arada, zor durumlarda başkalarına destek gösterme ve oyun alanındaki zorbalara karşı durma konusunda pratik ipuçları alacaklar.

Bu mini oyunlar, genel olarak, ebeveynlerin çocuklarıyla anlamlı bir oyun zamanı geçirmeleri için mükemmeldir. Dahası, uygulama ayrıca What If World, Noodle Loaf ve Dreamful Stories tarafından oluşturulan inanılmaz eğlenceli masallara, müziklere ve uyku vakti hikayelerine erişim sağlayan Podcast’lere sahiptir.
Uygulamanın tüm içeriğe erişmek için bir abonelik almaları gerekecek. Ebeveynlerin bir aylık abonelik için yaklaşık 68 TL ücretini ödemeleri gerekmektedir. Kullanıcıların ödeme yapmadan önce uygulamayı bir günlüğüne kontrol etme seçeneği vardır.

Uygulamayı AppStore ve Google Play Store’dan ücretsiz olarak indiriebilirsiniz.

3- Sago Mini World

Sago Mini World, çevrimdışı oynamak için indirilebilen, uzun yolculuklar için mükemmel olan 35’ten fazla oyun sunan bir çocuk uygulamasıdır. Uygulama, yaratıcılığa ve en önemlisi eğlenceye ilham verirken; 2 ila 5 yaşları arasındaki küçük çocuklarınıza robotlar inşa edecek, canavarlar tasarlayacak, uzayı keşfedecek ve daha fazlasını yapacaksınız.

Sago Mini World, çocukların kendi hızlarında oynamalarına izin verirken; açık uçlu oyun yoluyla duygusal zeka, yaratıcı problem çözme ve özgüven geliştirir. Uygulamanın görsel olarak çarpıcı oyun koleksiyonu sayesinde çocuklar, Sago Mini arkadaşlarıyla, yani Köpek Harvey, Kedi Jinja, Kuş Robin ve Tavşan Jack (ve diğer birçok karakter) ile uzayı keşfedecekler. Ayrıca uzaydan bir robot inşa ederken seyahat edecekler.

Kazın, nihai yolculuğa çıkın, büyük kazıcılarla toprağı taşıyın. Bir alet kutusuyla tamir edin, bir ormanda uçun, hayvan bakıcısı olun. Arkadaşlarınızı ziyaret edin ve daha fazlasını yapın. Hepsi tek bir tuhaf dünya, tropik cennet, orta çağ kasabası, eğlence fuarı, denizaltı bahçesi, uzay köyü, büyük şehir veya çılgın hayvanat bahçesi bunlardan birkaçıdır.

Puppy Preschool oyunu sayıları ile saymayı bir araya getirirken, Hat Maker ve Dress Up gibi oyunlar çocukları ekrandaki arkadaşlarını yaratıcı bir şekilde giydirmeye teşvik ediyor. Ardından, çocukların basit şekilleri renkli, hareketli yaratıklara dönüştürerek eğlenmesini sağlayan Bug Builder adlı bir oyun var. Çocuklar ayrıca Music Box adlı bir oyunda müzikal klasikler aracılığıyla benzersiz manzaraları keşfetmekten keyif alacaklardır.
Ücretsiz olarak markette yer alan uygulamayı AppStore ve Google Play Store’dan indirilebilirsiniz.

4- Thinkrolls Play and Code

3-8 yaş arası çocuklar için 1 numaralı mantık ve problem çözme uygulaması Thinkrolls Play & Code ile çocuğunuzun iç dehasını açığa çıkarın. Ödüllü öğrenme uygulaması 1000’den fazla mantık bulmacası; eğlenceli beyin oyunları ve çocukların kendi mantık bulmacalarını oluşturabilecekleri, oynayabilecekleri ve paylaşabilecekleri benzersiz bir ön kodlama platformu içerir.

Thinkrolls Play & Code, çocuklarınızı 8 temel bilişsel alanda eğitecek: Mantıksal düşünme, sorun çözme, mekansal akıl yürütme, bellek, dikkat, işleme hızı, kabiliyet, yaratıcılık.

Thinkrolls Play & Code, çok sayıda STEM ve ön kodlama kavramlarını büyüleyici bir oyun deneyimine entegre eder. Çocuğunuzun çevrimdışı kullanabileceği bir uygulama olduğu için güvenle bu uygulamayı da indirebilirsiniz. Uygulama sadece AppStore’da mevcut.

5- Epic – Kids’ Books & Reading

Epic, 12 yaş ve altı çocuklar için önde gelen dijital okuma platformudur. Eğlenceli, çocuklara uygun, etkileşimli okuma uygulaması, binlerce kitap, sesli kitap, eğitici video ve daha fazlasından oluşan bir kütüphaneye anında, her zaman erişim sağlayarak çocukların ilgi alanlarını özgürce keşfetmesine izin verir. Bu sayede çocukların merakı ve okuma güvenini artırır.

Çocukların evde kullanabileceği 2 versiyon var: Epic Unlimited ve Epic Basic.

Ödüllü platform, 12 yaş ve altı çocuklar için Scholastic, National Geographic, HarperCollins ve daha fazlası gibi önde gelen yayıncılardan çok çeşitli oyunlar sunar. On binlerce kitap ve öğrenme videosuyla; her yaş, ilgi alanı ve okuma düzeyi için bir şeyler vardır.

Uygulamayı AppStore ve Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

6- Zen Studio: Çocuklar için Meditasyon

Zen stüdyosu, çocukların rahatlamasına ve odaklanmasına yardımcı olmak için tasarlanmış; benzersiz bir geometrik parmak boyama uygulamasıdır.

Şimdiye kadar yayınlanan en basit boyama uygulamasıdır. Yeni bir tuval için bir kez dokunun. Bir renk seçmek için tekrar dokunun ve ardından parmağınızla çizin. Dahası, sakin, yatıştırıcı bir müzik algoritması; parmağınızın her dokunuşuna eşlik ederek onu çok zevkli bir deneyim haline getiriyor.

Bu sezgisel çizim aracı, çocukların sonsuz sayıda sanatsal çalışma üretmesini sağlayacaktır. Çocuklar, istedikleri zaman görüntülemek veya düzenlemek için her sanat eserini kendi kişisel galerilerine kayıt olur. 3 yaş ve üstü çocuklar için uygundur.

Muhteşem öğretici modu, çocuğunuza Zen Studio ile belirli yaratıkları ve karakterleri nasıl oluşturacağını öğrenmek isteyip istemediğini öğretmek için orada. Uygulama aynı zamanda çocuğunuzun resimlerinde boşluk, şekil, renk ve simetri hakkında düşünmesini sağlamak için harika bir fırsat veriyor.
Uygulama AppStore ve Google Play Store’da yer alıyor. Reklamların önüne geçmek için bu çocuk uygulaması için abonelik satın almanız gerekmekte…

7- Maddenin Halleri

Çocuklarınız katılar, sıvılar ve gazlarla oynasın. Ayrıca soda, patlamış mısır, altın eritme ve daha fazlasını dondururken; sıcaklıktaki değişikliklerin maddenin hallerini nasıl etkilediğini keşfedin.

States of Matter, çocukları büyük fikirlerle tanıştırmak için tasarlanan; bir dizi uygulama olan Tinybop’un ödüllü Explorer’s Library’sinde 11 numaradır. Diğer Explorer Kütüphanesi uygulamaları arasında İnsan Vücudu, Bitkiler, Basit Makineler, Dünya, Hava Durumu, Evler, Gökdelenler, Uzay, Memeliler ve Mercan Resifi yer alır.

Her Explorer’s Library uygulaması çocuklara temel bilimi öğretir. Çocuklar oynayarak, deneyerek, gözlemleyerek, sorular sorarak, tahminlerde bulunarak ve cevaplar bularak öğrenirler. Her uygulamanın sizinle çocuklarınız arasındaki sohbetlere ilham vermesini; çevremizdeki dünyada daha fazla öğrenmeyi teşvik etmesini sağlıyor.

AppStore ve Google Play Store’dan indirilen bu çocuk uygulaması; ücretli olup aylık 34.99 TL ödemeniz gerekmektedir.

Exit mobile version