CES 2022 ile Görücüye Çıkan Ürünler

Teknolojide en son akımlar, 5G, IoT, robotlar, elektrikli otomobil, yapay zekâ ateşi, özgün ürün ve hizmetler ABD’nin Las Vegas şehrindeki CES 2022 fuarındaydı.

CES 2022 fuarında görücüye çıkan ürün ve hizmetleri sizler için listeledik. Yılın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Consumer Electronic Show (CES) 2021, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlendi. 50 yılı aşkın geçmişe sahip olan CES fuarlarının bu yıl ki ayağı yine teknoloji trendlerini belirledi. Yapay zekadan görüntüleme teknolojilerine, elektrikli otomobilden yazılım sektörüne çok sayıda ürün ve hizmetin boy gösterdiği CES 2022’nin öne çıkanlarını bir araya getirdik.

İşte CES 2022 ile Görücüye Çıkan Ürünler

OrCam MyEye Pro

Az gören veya okuma güçlüğü çeken kişiler için nesne tanıma özelliğine sahip kamera tabanlı araçlar hayatı biraz daha kolaylaştırabilir. OrCam’in MyEye Pro’su herhangi bir gözlüğe takılabilen giyilebilir bir kamera modülü. Onunla metin okuyabilir, nesneleri/yüzleri tanımlayabilir ve kullanıcıya yerleşik bir hoparlör ya da eşleştirilmiş Bluetooth kulaklık aracılığıyla ne gördüğünü söylenebilir. OrCam, dokunmaya duyarlı kontrol panelinin yanı sıra “Hey OrCam” özel kelimesi ile şirketin kendi asistanı üzerinden ses kontrolü de sunuyor.

TP-Link Archer AXE200 Omni

CES kapsamında bazı çılgın router’lar da gördük. Bu kapsamdaki TP-Link AXE200 Omni, şirketin tipik olarak en pahalı ve güçlü cihazları için sakladığı üstün tasarıma sahip, ancak bu modelde daha önce hiç görmediğimiz bir numara var. WiFi bağlantınızı kullanan cihazların yerleşimine ve konumuna göre otomatik olarak dönebilen dört mekanik anten içeriyor. Yanlış okumadınız, antenler dönüyor…

Elbette, bu özellik çalışırken harika görünüyor (neredeyse antropomorfik bir şey), ancak TP-Link’in tarih yazan en iyi router’ları, bunun muhtemelen bir hile olmadığı anlamına geliyor. Ve özelliklerinin geri kalanı da çizginin en üstünde. 11 Gbps’ye kadar hız sağlayabilen üç bantlı WiFi 6E bu noktada öne çıkıyor. Ayrıca kablolu bağlantılar için 10 Gigabit ethernet bağlantı noktası var.

Sony PlayStation VR2

Fiziksel stant ile fuarda yer alan şirkette Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, yeni nesil sanal gerçeklik sistemi “PlayStation VR2” ile oyun dünyasında benzeri görülmemiş bir deneyimi ve kapsayıcılık hissini hayata geçirecek olan yeni “PlayStation VR2 Sense kontrol cihazları”nı tanıttı. Ayrıca, tüm dünyada büyük ilgi gören “Horizon” serisinin son oyunu “Horizon Call of the Mountain”ın “PlayStation VR2”ye özel ilk oyun olacağını duyurdu.

Sony standında diğer öne çıkanlar:

• VISION-S

Halka açık yollarda test sürecindeki bir prototip araç (VISION-S 01) ve yeni forma sahip SUV-tipi bir prototip (VISION-S 02) fuarda sergilendi.

• Airpeak S1

Sony’nin ABD’de satışları başlayan profesyonel drone’u “Airpeak S1” stantta sunuldu. Airpeak S1, Full Frame aynasız bir Alpha fotoğraf makinesiyle donatılabilen dünyanın en küçük drone’u. Yüksek çevikliğin yanı sıra dinamik ve hassas konumlu uçuşa olanak veren özel bir motora, pervanelere, kontrol sistemine ve algılama teknolojisine sahip.

• STARSPHERE

Sony, Tokyo Üniversitesi ve JAXA ile birlikte ilham verici uzay deneyimleri yaratmayı hedefleyen “STARSPHERE” isimli bir projenin tanıtımına katkıda bulunuyor. Marka, 2022 yılı içerisinde uzaya gönderilmesi planlanan, Sony fotoğraf makinesi ekipmanlarıyla donatılmış bir nano-uydunun maketini ilk kez bu fuar kapsamında sergiledi.

MSI Stealth GS77 ve MSI Raider GE76 Gaming Laptop

CES 2022’de duyurulan MSI Stealth GS77, en yeni 12.Nesil Intel Core i9 işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX 30 serisi grafiklerle donatıldı. Üstün performansı ve ultra hafif tasarımı ile Stealth GS serisi hem oyuncu hem de iş insanı olan kullanıcılara sınırsız olasılıklar sunuyor. Öne çıkan özellikleri arasında Faz Değiştiren Sıvı Metal Yastık, 99.9WHr batarya kapasitesi ve WiFi 6E de bulunuyor.

Diğer iddialı model MSI Raider GE76’nın ultra yüksek performansı ve sağlam yapısı, mekandan bağımsız bir oyun deneyiminin varlığını kanıtlıyor. En yeni 12.Nesil Intel Core i9 işlemciler, NVIDIA GeForce RTX 30 serisi grafikler ve Faz Değiştiren Sıvı Metal Yastık ile donatılan Raider GE76, sınırsız evreni yarıp geçen bir uzay gemisi gibi. MSI’ın sürekli evrilen konseptini temsil eden Raider GE76, oyunculara sırlarla dolu uzayı keşfetmelerinde rehberlik yapacak.

Samsung ‘Home Hub’

Samsung, kişiselleştirilmiş ve bağlantılı ev hizmetlerine anında erişim sağlayan yeni çözümü Home Hub’ı tanıttı. ‘Home Hub’, kullanıcıların yenilikçi ve tablet tarzı dokunmatik ekranlı bir cihaz üzerinden tüm ev aletlerini yönetilebilmesine imkan sunuyor. Cihaz, akıllı ev aletleri arasında gelişmiş bağlantı oluşturarak kullanıcıların ihtiyaçlarını anlamak ve doğru çözümleri otomatik olarak sunmak üzere yapay zekâ desteği ve SmartThings uygulamasını kullanıyor.

Bu kapsamdaki ‘SmartThings Cooking’, akşam yemeği hazırlamayı daha pratik hale getirmek için Family Hub üzerinden haftalık yemek planında arama yapmaya, öğünleri planlamaya, malzemeleri satın almaya ve yemek hazırlamaya yardımcı oluyor.

Razer Project Sophia ve Enki Pro Hypersense

Razer, dünyanın ilk gerçek oyun masası konsepti Project Sophia ve D-BOX markalı yerleşik yüksek kaliteli haptiklere sahip oyun koltuğu Enki Pro HyperSense ile oyun ve ev bilgisayarlarının geleceğine yönelik vizyonunu CES 2022’de açıkladı.

Project Sophia’nın esnekliğinin merkezinde, benzeri görülmemiş bir kişiselleştirme düzeyi için 13 adede kadar ayrı modülü destekleyebilen, tamamen değiştirilebilir bir masa bulunuyor. Bu, her bölümün ikincil ekranlar, sistem izleme araçları, dokunmatik ekranlı kısayol panelleri, kalem tabletler, ses mikseri birimleri ve hatta harici capture kartlar gibi bir dizi göreve özgü bileşenle yapılandırılmasına olanak tanıyor.

MICRO LED, Neo QLED ve Lifestyle Ekranlar

Samsung CES 2022’de tanıttığı, 110, 101 ve 89 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçeneğine sahip MICRO LED ekranı, ışığı ve rengi kendi başına üretebiliyor. Samsung’un ileri teknoloji MICRO LED ürünü, bu sayede etkileyici bir derinlik, canlı renkler, daha yüksek netlik ve kontrastla sıra dışı bir deneyim sunan 25 milyon mikrometrelik LED’ler ile sınıfının en iyi görüntü kalitesini vadediyor.

2022 model MICRO LED donanımdaki inovasyonların yanı sıra 20-bit gri skala derinliğini destekliyor. Bu da MICRO LED modellerinin bir sahnedeki tüm detayları yansıtabilmesine ve 1 milyon parlaklık ve renk seviyesinde en incelikli denetimi sağlayabilmesine imkan sunuyor.

2022 Serisi LG TV’ler

Dokuz yıldır küresel premium TV pazarının lideri ve art arda sekiz yıldır CES İnovasyon Ödülü sahibi olan LG OLED TV, premium TV segmentini dünya çapında milyonlarca tüketicinin ilk tercihi olacak şekilde yeniden şekillendirdi. OLED TV’ler, kusursuz siyahlar, inanılmaz derecede doğal renkler ve sonsuz kontrast sağlamak için kendinden aydınlatmalı OLED pikselleri kullanıyor.

Arkadan aydınlatma gerektirmeyen OLED, diğer tüm ekran teknolojilerinden daha ince ve daha hafif olmasının yanı sıra, bükülebilir ve katlanabilir TV’ler gibi benzeri görülmemiş formların oluşturulmasına olanak tanıyor.

LG’nin gelişmiş OLED paneline sahip yeni G2 serisi modelleri kendine ait klasmanda yer alıyor. OLED’in evriminde bir sonraki seviye olan, hem G2 hem de belirli C2 serisinde bulunan OLED evo teknolojisi, benzersiz netlik ve ayrıntı ile ultra gerçekçi görüntüler ve yüksek parlaklık sunuyor.

Lenovo’dan Çok Daha Akıllı Teknolojiler

Lenovo, CES kapsamında, daha akıllı iş, ev ve oyun ürünleri dahil olmak üzere hibrit yaşamı destekleyecek inovasyon ve çözümlerini tanıttı. Şirket, ThinkPad Z13 ve Z16 modellerini içeren yeni ThinkPad Z serisini duyurdu. Yeni serideki dizüstü bilgisayarlar, AMD Ryzen PRO 6000 serisi mobil işlemci ve Microsoft Pluton güvenlik işlemcili temel ThinkPad DNA’sının yanı sıra, yenilikçi tasarım, modern çalışma deneyimi, performans ve güvenliği bir arada sunuyor.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ’ler) düşünülerek tasarlanan Lenovo’nun en yeni ThinkBook ve ThinkCentre serileri, gelişmiş ve sürdürülebilir tasarımları vurgulayan üst düzey malzemelerle sunuluyor. Oyun tarafında da çarpıcı gelişmeler söz konusu…

Evet; yeni oyun bilgisayarları, monitörleri, aksesuar, yazılım ve hizmetleri arasında 16 inç Legion 5i Pro ve Legion 5 Pro dizüstü bilgisayarlar, 15 inç Legion 5i ve Legion 5 dizüstü bilgisayar lanse edildi. Dört dizüstü bilgisayar da Windows 11 oyun performansı, taşınabilirlik ve en yeni NVIDIA GeForce RTX dizüstü bilgisayar GPU’ları sunuyor.

ASUS/ROG’tan Yansıma Önleyici Mikro Doku Kaplamalı Monitör ve Daha Fazlası

ASUS ve ROG CES 2022’de oyuncular, yaratıcı profesyoneller, kurumsal mobil kullanıcılar, evden çalışanlar ve uzaktan eğitim alanlar için geliştirdiği yeni ekranlarını duyurdu.

Ekran teknolojilerinin sınırlarını zorlayan ROG, CES 2022’de çok sayıda yeni ROG oyuncu monitörü tanıttı. Yeni ürünler arasında dünyanın ilk 1440p 360 Hz oyuncu monitörü PG27AQN, dünyanın yansıma önleyici Mikro Doku kaplamasına sahip ilk 42 inç ve 48 inç OLED oyuncu monitörleri OLED PG42UQ ve PG48UQ, mini LED özelliğine sahip 4K çözünürlüklü ROG Swift PG32UQXE monitör bulunuyor.

TCL 30 Serisi ile 5G Herkesle Buluşuyor

TCL Communication, CES 2022’de ve sonrasında piyasaya çıkaracağı 5G’li ürünlerini duyurdu. Avrupa’da satışa çıkacak olan TCL 30 5G ve ABD’de satışa çıkacak olan iki 5G cihazla birlikte TCL Communication, “Herkes için 5G” vizyonunu bir adım daha ileriye taşıyor.

TCL Communication CEO’su Aaron Zhang, konuyla ilgili şunları söylüyor: “160 ülkede 80’den fazla mobil operatörle geliştirdiğimiz iş birliği sayesinde TCL olarak herkesin akıllı ev ve yaşam deneyimine sahip olabilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda son derece hızlı, güvenilir, uygun maliyetli ve güçlü 5G bağlantısı sunabileceğimiz adımlar atıyoruz. TCL 30 serimiz ve LINKHUB 5G ile 5G portföyümüzü genişleterek, en sevilen deneyimleri üstün bağlantı, gelişmiş tasarım ve uygun fiyat etiketleriyle sunarak dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların sahip olduğu bağlantıyı iyileştiriyoruz.”

Bu yıl TCL 30 Serisi’ne üç tane 5G akıllı telefon öncülük edecek. TCL 30XE 5G ve 30 V 5G ilerleyen haftalarda sadece ABD’de satışa çıkarken, TCL 30 5G ise yakında Avrupa’da satışta olacak

Oyuncu akıllı saati: Razer X Fossil Gen 6

Razer, önde gelen saat üreticisi Fossil ile sınırlı sayıda bir akıllı saat üretimi başlatmak için iş birliğini duyurdu: Razer X Fossil Gen 6 Akıllı saat. Ortak markalı bu giyilebilir cihaz, Fossil’in bugüne kadarki en yenilikçi akıllı saat platformu olan ve merakla beklenen Fossil Gen 6’dan yararlanıyor.
Analog, Metin ve Chroma dahil olmak üzere üç özel Razer saat yüzünün yanı sıra, iki adet şık değiştirilebilir kayışa sahiptir. Razer X Fossil Gen 6, 1.337 adetlik sınırlı bir miktarda ve 329 dolar etiketiyle piyasaya sürüldü.

Togg, Teknoloji ve Sanatı Birleştirdi

Togg bir kez daha dünya sahnesine çıktığı ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Şovu CES’de teknoloji ve sanatı bir araya getirdi. Klasik Türk müziğinin 2500 eserini öğrenerek Togg’a özel bir beste yapan yapay zeka, geri dönüştürülmüş malzemeden üç boyutlu yazıcıyla 1001 saatte üretilmiş zeytin ağacı ve kelimelerin anlamlarını görselleştiren dijital çalışma Togg’un CES’e damga vuran farklılıklarıydı.

Togg, geleceğe bakışını vurgulayan ‘Transition Concept Smart Device’ adını verdiği konsept otomobilini, yapay zekâ algoritmasıyla bestelenen bir eserle tanıttı. Ayrıca blockchain alanındaki yeni iş birliği de fuar kapsamında tanıtıldı.

Citroën Mobilite Teknolojileri ile Adından Söz Ettirdi

Fransız üretici, 5-8 Ocak 2022 tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın önde gelen elektronik, teknoloji ve inovasyon fuarında mevcut ve gelecekteki ulaşım vizyonu olan Citroën Skate ve Citroën Ami’yi sahneye çıkardı.

Otonom bir teknoloji platformu olarak dikkat çeken Skate, kullanıcılarını şehir içerisinde bir noktadan diğerine taşırken onlara benzersiz bir araç içi deneyimi yaşatıyor. Bununla birlikte, geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye lansmanı da gerçekleştirilen ve Mart ayından itibaren satışa çıkacak olan elektrikli mobilite çözümü Citroën Ami de CES’in yıldızları arasında yer aldı. Ami, hem bireysel kullanıcıların hem de profesyonellerin mikro mobilite ihtiyaçlarına cevap veririken, erişilebilir, elektrikli ve ultra kompakt yapısı ile de dikkat çekiyor.

BMW BMW iX Flow ve iX M60

Elektrikli mobilite konusunda otomotiv sektörünün önde gelen markalarından olan BMW, CES 2022 boyunca otomotiv sektöründe yeni bir çığır açan renk değiştirme teknolojisi BMW iX Flow (E Ink) ve BMW IconicSounds Electric ile BMW Theatre Screen teknolojilerini dünyanın beğenisine sundu. Bu donanımlara ek olarak marka, iX modelinin en güçlü versiyonu olan BMW iX M60’ı ve bu otomobilde ilk defa kullanılan Digital Art Mode sürüş modunu da tanıttı.

CES 2022 fuarına damgasını vuran BMW’nin Flow – E Ink renk değiştirme teknolojisi, BMW iX modelinin üzerinde otomobil ve teknoloji tutkunlarına tanıtıldı. Otomotiv sektörüne yeni bir boyut getiren bu teknoloji, otomobilin dış yüzeyinin elektrik sinyalleriyle uyarılarak gövdenin istenilen rengi alabilmesine olanak sağlıyor.

Elektrikli Menzil ve Verimlilikte Yeni Seviye

CES’in yıldızlarından biri de Mercedes Vision EQXX oldu. Vision EQXX, otomotiv mühendisliğinin geleceğine ışık tutuyor ve MMA adındaki kompakt/orta boy otomobillere özel yeni nesli Mercedes-Benz Modüler Mimari dahil olmak üzere birçok özellik seri üretime entegre ediliyor. Ayrıca EQXX’in tavanındaki 117 güneş pilinden elde edilen enerjiyle 25 km’ye kadar ek menzil sağlanabiliyor.

Mercedes Vision EQXX, 0.17 Cd’lik rüzgar direnci ve bataryalarındaki enerjinin yüzde 95’e kadarını tekerleklere ulaştırabilmesiyle 1000 km’lik menzile ulaşabiliyor. Sadece 18 ayda boş bir kağıttan tamamlanmış araca dönüşen EQXX; Stuttgart dışında, Formula 1 ve dünyanın dört bir yanındaki startup’lar, ortaklar ve kurumlardan işbirliği ile tamamlandı.

Samsung The Freestyle

Samsung yepyeni taşınabilir ekran ve eğlence cihazı The Freestyle’ı tanıttı. Türünün ilk örneği teknolojik özellikler ve esnekliğe sahip ‘The Freestyle’, video ve ses içeriğini gittikleri her yere götürmek isteyen kullanıcılara üst düzey görüntü, ses ve eğlence performansı sunuyor.

Samsung’un Z ve Y kuşağı kullanıcıları hedefleyen yeni ‘The Freestyle’ 100 inç boyutuna kadar kristal berraklığına sahip görüntü veren projeksiyon cihazı, akıllı hoparlörü ve ortam aydınlatma cihazı özelliklerini hafif ve taşınabilir tek bir cihazda bir araya getiriyor.

Evde Sebze Yetiştirmek İsteyenlere: Tiiun

LG, güncellenmiş yeşil yaşam konsepti, modern bağımsız iç mekan bahçe cihazı LG tiiun’u CES 2022’de tanıttı. Korece’de “filizlenmek” anlamına gelen Tiiun, LG’nin en acemi bahçıvanların bile tüm yıl boyunca evlerinin rahatlığında sebze, ot ve hatta çiçek yetiştirmesini sağlayan en yeni cihazına verilebilecek en uygun isim olarak tanımlanıyor.

Tamamen bağımsız bir ünite olarak tasarlanan LG tiiun, her biri altı adede kadar hepsi bir arada tohum paketini ve üç farklı türde tohum setini alabilen iki rafa sahip. Tohum çimlenmesi için 10 delik içeren her tohum paketi ile kullanıcılar, teknolojinin büyüsü ve LG’nin gelişmiş teknik bilgisi sayesinde sadece dört ila sekiz hafta içinde, evlerinde kolayca farklı yeşillikler yetiştirebiliyor.

Yüzde 70 Geri Dönüştürülmüş Malzeme ile Üretilen Lastik

İster içten yanmalı bir motorla ister elektrikli pille birlikte olsun, araç lastikleri en az çevre dostu bileşenler arasında konumlanmaya olmaya devam ediyor. Geleneksel lastikler, üretmek için yoğun kaynak gerektiriyor ve elden çıkarılması da son derece zor, esasen bunların yalnızca küçük bölümü fiilen geri dönüştürülür.
Bu nedenle, Goodyear iki yıl önce kendisine iddialı bir hedef belirledi: 2030’a kadar yüzde 100 sürdürülebilir bir lastik geliştirmek. Bu projenin ikinci yılında, şirket bu hedefe ulaşma yolunda önemli bir adım atarak yüzde 70 geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen lastiğini tanıttı. Daha yeşil bir dünya için ilham verici gelişmelerden.

 

Exit mobile version