Çekirdek Kahve Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Siz de güne kahve içmeden başlayamayanlardan mısınız? Öyleyse tam olarak doğru yerdesiniz! Zaman fark etmeksizin lezzetle içilen kahveleri özenle seçmek bir hayli önemli. Özellikle çekirdek kahve alırken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunuyor. Peki, sizin için özenle hazırladığımız çekirdek kahve seçme rehberine göz atmaya ne dersiniz?

Tazelik

Çekirdek kahve satın alırken dikkat edilmesi gereken detayların başında tazelik yer alıyor. Eğer kahve taze değilse tadını ve kokusunu kaybediyor. Taze kahveyi aldıktan sonra en iyi lezzet için bir hafta içinde çekmeniz, 7-10 gün içinde de tüketmeniz öneriliyor. 

Çekirdek kahvenin tazeliğini anlamak için paketinin üzerine bakabilirsiniz. Burada ne zaman kavrulduğunu belirten bir tarih yer alır. Eğer üretim tarihi yazmıyorsa tavsiye edilen tüketim tarihine de göz atabilirsiniz. Bu noktada kahvenin paketleme tekniğinin de önemli olduğunu belirtelim. Tek yönlü valf ve koruyucu atmosfer ile paketlenen kahveler, açılmadığı sürece, tazeliğini daha uzun süre korur.

Kavrulma Yöntemi

Çekirdek kahveler, espresso roast ve filtre roast olmak üzere iki farklı şekilde kavruluyor. Damak tadınıza en uygun yöntem ile kavrulmuş çekirdeği satın alabilirsiniz.

Ama bu “Espresso roast ile sadece espresso, filter roast ile sadece filtre kahve yapabilirsiniz.” anlamına gelmez, belirleyici nokta yine damak tadınızdır. Buradaki iki ayrım, ilgili demlemede daha verimli sonuçlar alabileceğinizi belirtir.

Kavrulma Düzeyi

Kahve çekirdeğinin lezzetini ortaya çıkaran en önemli detaylardan biri de kavrulma düzeyi. Çekirdekler; hafif, orta ve yoğun olmak üzere üç temel seviyede kavrulabilir. Bu üç kavurma düzeyinin alt profilleri de vardır. Bu profiller, kavrulma düzeyleri arasındaki keskin geçişi önler.

Yetiştirildiği Bölge

Kahve çekirdeği seçerken en önemli kriterlerden biri de kahvenin yetiştirildiği bölge. Bu noktada çekirdek kahve fiyatlarının da kavrulan bölgeye göre farklılık gösterebildiğini belirtmeliyiz.

Tchibo çekirdek kahveler arasında farklı bölgelerden elde edilen kahve çekirdeklerini bulabilir, tercihinizi damak tadınıza göre yapabilirsiniz.

Aroma

Çekirdek kahvenin aroması, kavrulma düzeyi ve bölge gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Çekirdekler; meyvemsi, bitter, topraksı, baharatlı, karamel ve çiçeksi gibi farklı aromalara sahip olabilir. Bunun yanında ekstra aromalandırılmış kahve çekirdekleri de vardır. Çekirdekler; fındık, çikolata, vanilya, frambuaz, aronya, nane ve muz gibi farklı aromalarla tatlandırılabilir.

Tchibo çekirdek kahveler arasında kırmızı meyve, bitter çikolata, fındık, krema ve siyah Frenk üzümü aroması gibi her damak tadına uygun geniş bir çeşitlilik bulunuyor. Kendi damak tadınıza uygun çekirdek kahveyi detaylı olarak inceleyip satın alabilirsiniz.

Exit mobile version