CD Projekt Red Satın Alınacak mı? Belli Oldu!

CD Projekt Red satın alınacak mı sorusuna sonunda yanıt geldi. Şirketin görevden ayrılan CEO'suna göre şirket buna sıcak bakmıyor.

CD Projekt Red Satın Alınacak mı? Belli Oldu!

CD Projekt Red’in satın alınacağı ile ilgili bir süredir söylentiler devam ediyor. Oyun dünyasının tartışma konularından biri olan CD Projekt Red’in satın alınıp alınmayacağı konusuna sonunda resmî bir açıklama geldi ve şirketin satın alınmaya nasıl yaklaştığı ile ilgili soru işaretleri giderildi.

Cyberpunk ve The Witcher’ın geliştiricisi CD Projekt Red, şirketin görevden ayrılan CEO’suna göre satın alınmakla ilgilenmiyor. Adam Kiciński (1 Ocak’ta CEO’luk görevinden ayrıldı), Parkiet ile yaptığı bir röportajda şirketin satın alınmak istendiğine dair uzun bir zamandır devam eden söylentilere değinerek soru işaretlerini gideren açıklamalarda bulundu.

CD Projekt Red Satın Alınacak mı?

Kiciński tarafından yapılan açıklamaya göre CD Projekt Red’in satın alınacağı ile ilgili söylentilerin hiçbir aslı yok, tamamı söylentiden ibaret.

Kiciński, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Herhangi bir büyük kuruluşun çatısı altına girmek ile ilgilenmiyoruz. Şu anda bulunduğumuz konuma gelmek için hayatımız boyunca çalıştık ve birkaç yıl içinde daha da büyük ve güçlü olacağımıza inanıyoruz. Planlarımızda iddialıyız, yaptığımız işe tutku ile bağlıyız. Bağımsızlığımıza değer veriyoruz.”

Röportajda ayrıca şirketin 2024 yılında kendi satın alımlarını gerçekleştirme ihtimali hakkında da şu sözleri kullandı:

“Şu anda herhangi bir satın alım düşünmüyoruz. Tabii ki stratejimizi hayata geçirmeyi hızlandırabilecek fikirlere açığız ama yalnızca satın alınan şirketleri grubumuza dahil etmeyi ve mali sonuçlarını konsolide etmeyi amaçlayan satın almalarla ilgilenmiyoruz. Biz bunda bir değer görmüyoruz.”

Exit mobile version