Casio Pro Trek Smart WSD-F20 İnceleme

 

1.32 inç ekran geniş ve okunması kolay olsa da, tümüyle kullanılmıyor. Ekranın alt kısmında hala siyah bir çubuk var, yani tamamen dairesel değil. Bu yüzden çözünürlük 320 × 300 piksel. Bu, Moto 360 gibi çok sayıda erken Android Wear akıllı saatten kalan bir trenddi, ancak hemen hemen tüm dairesel Android Wear akıllı saatlerin artık bir “sönük lastiği” yok ve tam dairesel ekranlara sahipler. WSD-F20″de de bu gelişmeyi görmek isterdik.

Bu çözünürlük pek çok yeni Android Wear saatinki kadar keskin değil ve onu çok daha parlak bir halde görmek isterdik, ancak geçen yılın saatinde piyasaya çıkan çift katmanlı LCD teknolojisini çok sevmiştik. Aslında, Android Wear’a ve özel Casio dış mekân özelliklerine erişebileceğiniz renkli bir LCD ekran var, ancak yalnızca saati ve tarihi veren tek renkli LCD’ye geçebilirsiniz, ancak burda saat bir aya kadar gösteriyor. Huawei Watch 2’de Huawei, saati sadece basit bir saat yüzüyle 25 gün canlı tutmak için Android Wear’ı kapatabileceğiniz benzer bir özellik de ekledi. Bu, ölü, boş bir akıllı saat ile dolaşmaktan çok daha kullanışlı.

 

Saatin birçok uygulamasında ve aracında gezinmek için, üç metal düğme büyük saat yüzünün sağ tarafını çevreliyor. Bir öğleden sonra Pro Trek’in artılarını ve eksilerini öğrendikten sonra, bu düğmeleri doğru bir şekilde kullanmak alışkanlık oldu. üstteki Araç düğmesi saatin pusulası, altimetre ve barometresini kapsarken, alttaki Uygulama düğmesi, yerleşik GPS’ini kullanarak konumunuzu gösteren bir harita getiriyor. İki düğmenin arasındaki büyük düğme, geri düğmesi olarak kullanılıyor, ancak Android Wear uygulamalarına erişmenize izin veriyor. Tuşu basılı tutun; ayrıca Google Assistant ile de konuşabilirsiniz. 

 

Android Wear 2.0
Google, bu yılın başlarında Android Wear 2.0’ın piyasaya sürülmesi ile akıllı saat işletim sistemini iyileştirdi. Kullanımı daha kolay olan daha iyi görünümlü bir arabirim; saatin kendisine uygulama indirebileceğiniz Play Store; ve bir mesaj gönderme veya bir hatırlatma ayarlama gibi fonksiyonları uygulamasını isteyebileceğiniz bir yapay zekâ asistanı var. Diğer Android Wear 2.0 saatleri gibi, arayüz akıcı, hızlı ve kullanımı kolay. Bir bildirimi reddetmek onun telefonunuzdan kaybolmasına yol açar ve e-postalara yanıt vermek veya bir Facebook iletisine yanıt vermek gibi uygun miktarda etkileşime girebilirsiniz. Bu işlevler, iOS yetenekleri sınırlı olduğu için saat bir Android telefonla eşlendiğinde en iyi sonucu veriyor.

 

Bildirimleri yanıtlamak garip olabilir, ancak neyse ki birçok seçenek var. Sesinizi kullanabilirsiniz ve saat onu bir metne dönüştürür; yazmak ya da hızlıca kaydırmak için dokunabileceğiniz bir klavye var; cümleler oluşturmak için emoji”ler veya harfler kullanılabilir; ya da konuşmanın bağlamına dayalı olarak kısa yanıtlar sunmak için cihaz üzerindeki makine öğrenmeyi kullanan Akıllı Cevap var.

 

Saatte Play Store’a erişim, Android Wear uygulamalarıyla telefonunuzu doldurmanıza gerek kalmadığı anlamına gelir; bunlar basit bir şekilde saate kurulabiliyor. Casio’nun WSD-F20 üzerindeki özelliklerini ayarlamak için Casio’nun Moment Setter+ saat uygulamasına ihtiyacınız oluyor. Ortadaki düğmeyi basılı tutarak veya “OK Google” diyerek Google Assistant’a erişebilirsiniz. özellikle hava durumu gibi şeyleri sormak veya mesaj göndermek için oldukça faydalı bulduk ama olmasını beklediğimiz kadar hızlı değildi. Google Home hoparlörü destekleyen Assistant”ın aksine, akıllı ev cihazlarını kontrol edemez, ki bu talihsiz bir eksik.

Casio Pro Trek Smart WSD-F20 Satış Fiyatı: 3,150 TL

 

Exit mobile version