Casio G-Shock serisinin ilk Wear OS saatini duyurdu

Casio, uzun süredir devam eden G-Shock serisindeki ilk Wear OS akıllı saatini duyurdu: GSW-H1000. Saat ABD’de 699 dolar ve İngiltere’de 599 Pound fiyatla satışa sunulacak. Bu yeni saat kırmızı, mavi veya siyah renklerde satışa sunulacak. Casio, darbeye ve 200 metreye kadar su geçirmezliğe sahip olan GSW-H1000’in sörften snowboard’a kadar her şey için tasarlanmış fitness odaklı bir giyilebilir cihaz olduğunu söylüyor.

Saat denince akla gelen ilk saatlerden olan Casio, Android Wear destekli Casio Smart Outdoor Watch’u piyasaya sürdüğü 2016 yılından beri Google’ın akıllı saat işletim sistemini kullanan cihazları piyasaya sürüyor. Ancak bu, Google’ın yazılımı bir G-Shock saatinde ilk kez ortaya çıktı. G-Shock serisinin geçmişi 1980’lere dayanır ve saatler, etrafındaki en zor aşınan saatlerden biri olma ününe sahiptir.

Oppo F19 akıllı telefonunu tanıttı

Şirket, saatin perşembe günü yapılan tanıtımında “”Bu güçlü donanım profili, saatin fiziksel eğitim yapan insanlar için çok faydalı olan mesafe, hız ve tempo verilerini yakalamasına olanak tanıyor,” dedi.

CASIO G-SHOCK WEAR OS GSW-H1000 SAATİNİN ÖZELLİKLERİ

GSW-H1000, fitness odaklı bir akıllı saatte beklenen birçok özelliğe sahiptir. Bir optik kalp atış hızı sensörü vardır. Casio’nun yerleşik yazılımı 15 aktiviteyi ve 24 iç mekan egzersiz seçeneğini destekler. Saat GPS’i destekler ve yerleşik bir pusula, yükseklik sensörü, ivmeölçer ve jirometreye sahiptir. Wear OS, Google Asistan ve Google Fit desteği olduğu ve Google Play’den uygulama indirebileceğiniz anlamına gelir.

Saatin yapısı, gerçek bir G-Shock saatinden ne bekliyorsanız onu gösterir. Darbeye dayanıklı ve 20 bar su geçirmezlik sayesinde aşırı aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Kasanın arkası titanyumdan yapılmıştır, kasanın üst kısmının düğmeleri ve kısımları alüminyumdur.

AKILLI SAATİN ŞARJ SÜRESİ 3 AY

Donanım açısından saat, tek renkli her zaman açık bir LCD ekranı renkli bir LCD panel ile birleştiren 1,2 inç 360 x 360 çift katmanlı ekrana sahiptir. Renkli ekranı kullanıyorsanız pil ömrü yaklaşık bir buçuk gün olarak derecelendirilir. Saati yalnızca zaman işleyişi ve sensörler için kullanırsanız bir aya kadar uzar. Casio’ya göre tam şarj yaklaşık üç saat sürüyor.

Ufukta aşırı spor odaklı bir Apple Watch söylentileri ile Casio ve diğer sağlam akıllı saat üreticileri yakında çok daha fazla rekabetle karşı karşıya kalabilir. Ama en azından kağıt üzerinde, GSW-H1000 zorluğun üstesinden gelebilir gibi görünüyor.

Exit mobile version