Capcom Store kapanıyor

Capcom Store USA, 2000 yılından bu yana birkaç kez kapandı ancak her zaman birkaç ay sonra yeni tasarımla geri dönmüştü. Çevrimiçi vitrin, oyuncuların Capcom oyunlarına ve giyim, iğne, anahtarlıklar, sanat kitapları, koleksiyoncu sürümleri ve gelecek sürümler için ön siparişler dahil olmak üzere resmi franchise ile ilgili ürünlere el atmaları için tek noktadan bir mağaza sağladı.

Mağaza üyelik programı, tüm dijital ve fiziksel satın alımlar için üyelik rozetlerinin yanı sıra Capcom Puanları ile ödüllendirildi. Puanlar daha sonra Street Fighter kemeri, Monster Hunter: World Nergigante heykelciği ve Darkstalkers sanat kitabı gibi özel ödüllerle takas edilebilir. Ancak bunların hepsi sona eriyor.

Fortnite, Horizon Zero Dawn kahramanı Aloy’u ekliyor

Artık müşteriler Capcom Store USA web sitesini ziyaret ettiklerinde, “Değerli müşterilerimize” yazan özel bir mesajla karşılanacaklar. Bağlantıya tıklandığında, müşterileri Capcom Mağazasının 1 Mayıs 2021’de resmi olarak kapatılacağı konusunda uyaran mesaj görecekler. Bu tarih, kullanıcıların herhangi bir sipariş vermek için son günü olacaktır. Ek olarak, kalan mallar sınırlı miktarda mevcuttur. Aslında, sitedeki birçok öğe “Bekleme Listesi” veya “Artık Bulunmuyor” olarak işaretlenmiştir.

Capcom, mağazanın kapanması için hiçbir neden belirtmedi ve ayrıca, özellikle mağazanın geçmişte kapanıp yeniden açıldığı düşünüldüğünde, bunun kalıcı bir kapanma olup olmayacağı da belirsiz. Capcom Store USA, yıllar içinde dalgalanan mevcut ürünlerin miktarı ve çeşitliliğiyle, şirketin e-capcom.com’daki mağazasının Japonca sürümünün başarısıyla hiçbir zaman tam olarak eşleşmedi.

CAPCOM STORE AVRUPA MAĞAZASI SATIŞA DEVAM EDİYOR

Ayrıca, Capcom Store’un Avrupa sürümünün kapatmaya dair bir mesajı olmadığını ve en azından şimdilik böyle bir planın olmadığını da belirtmek gerekir. AB mağazasında, oyunun yayınlanmasından önceki gün 6 Mayıs’a kadar devam eden hayatta kalma korku oyunu Resident Evil Village için bir ön sipariş promosyonu bile var. Bununla birlikte, Capcom Store’un Japonca sürümü uluslararası olarak gönderilmezken, AB mağazası ABD’ye teslimat yapacak, ancak nakliye ücretleri belirgin şekilde daha yüksek olacaktır. Bununla birlikte, ABD vitrininin kaybının potansiyel bir alternatifi olarak akılda tutulması gereken bir şeydir.

Capcom, Resident Evil, Mega Man, Monster Hunter ve Street Fighter dahil olmak üzere bir dizi ikonik oyun serisi başlatan, 1979’da kurulmuş bir Japon video oyunu geliştiricisi ve yayıncısıdır. Capcom’un Japon ve ABD ofisleri, Kasım 2020’de başlayan ve bu güne kadar devam eden devam eden bir siber saldırının kurbanı oldu. Kendisini Ragnar Locker olarak tanımlayan bir grubun fidye yazılımı saldırısı şimdiye kadar en az dokuz kişisel ve kurumsal bilgiyi tehlikeye attı.

Exit mobile version